Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 27.07.2017 08:12:59

Luka Elsner ekskluzivno za Ekipo SN: Ne zamerim. Ne obtožujem. Bil je neuspeh. In pika!

www.alesfevzer.com
Lagali bi, če bi zapisali, da se z Luko Elsnerjem nismo želeli pogovoriti že prej.

Zadnjih nekaj mesecev oziroma vse od slovesa od Olimpije dalje je bil v naših očeh eden najzanimivejših možnih sogovornikov. Toda njegov odgovor je bil nekajkrat isti: »Ni še pravi trenutek.« Zdaj je le bil. Glava se je pač ohladila, misli spet povezale. Pa še novo opremo si je nadel. V Kranjski Gori je za isto mizo z nami sedel kot trener ciprskega prvoligaša Pafosa, a kakopak nas ni zanimala le njegova prihodnost. Intervju z Luko Elsnerjem pač ne bi mogel biti pravi intervju, če ne bi pogledali tudi v njegovo preteklost, če ne bi obudili spomina na še kako pestre mesece pri Olimpiji, ki so ga zaznamovali kot trenerja in tudi kot človeka.

Lahko začnemo z nekoliko provokativnim vprašanjem, čeprav se vam na prvi pogled niti ne bo zdelo takšno?
Seveda.

Povejte nam, z nogometaši ciprskega prvoligaša Pafosa trenirate dvakrat dnevno?
Treniramo v skladu z normalnimi nogometnimi procedurami, ki so uveljavljene tudi skorajda povsod drugje. Seveda se moraš, ko prideš v novo okolje, temu prilagoditi. Ampak zame je najpomembneje to, kakšni bomo na igrišču, ko se bo začelo zares. Smo v zapletenem položaju, v katerem si ne moremo privoščiti ležernosti. Ali da bi preskakovali ključne faze priprav. Smo ekstremno profesionalni.

To smo vas vprašali zato, ker vam je Milan Mandarić nedolgo tega v intervjuju za Dnevnik očital, da ste med zimskimi pripravami v Čatežu trenirali dvakrat dnevno, s čimer naj bi posledično povsem izčrpali Olimpijine nogometaše. Kako odgovarjate na očitek?
Ko se zgodi obdobje neuspeha, kakršen je bil pri Olimpiji, ima vsak, sploh pa vodilni človek kluba, pravico narediti svojo analizo. Tako da … Nepredmetno se mi zdi debatirati o kritikah in komentarjih, tudi zato ker je, vsaj z mojega vidika, vse skupaj daleč, daleč za mano. Je pa ob tem zanimivo, da se je nekaj časa na glas govorilo, kako ekipa ni dovolj dobro pripravljena, potem se je začelo govoriti, da preveč delamo. Skratka, nasprotujoče si stvari. Ampak, kot rečeno, predsednik kluba ima vso pravico, da na svoj način ocenjuje neko obdobje, ki je bilo neuspešno.

Torej se ne počutite užaljenega?
Nikakor ne. Nisem ne užaljen ne jezen. S komentarji se ne obremenjujem.

CELOTEN INTERVJU Z LUKO ELSNERJEM SI LAHKO PREBERETE V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI

Članki iz rubrike