stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
3 22.11.2017 17:47:57

Kakšen velikan! Ne samo predsednik Uefe, ALEKSANDER ČEFERIN še z imenitno, BOLJ PLEMENITO funkcijo

Tit Košir
Slovenca na čelu Uefe je danes doletela visoka čast!

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je namreč postal predsednik Uefine fundacije za otroke, so sporočili z Evropske nogometne zveze. 

To telo Uefe pomaga otrokom v težavnem položaju in ščiti njihove pravice. Slovenski strokovnjak je bil izvoljen s strani odbora na štabu Uefe v Nyonu, nasledil pa je gospoda José Manuela Durãa Barroso

"Presrečen sem, da bom imel priložnost pobližje delati s to našo fundacijo, ki igra instrumentalno vlogo pri pomoči otrok, ki živijo v težkih okoliščinah povsod po svetu," je dejal Čeferin ob izvolitvi njegov predhodnik pa je ob tem povedal:

"Upam, da bo Uefina fundacija za otroke nadaljevala z delom in še povečala doseg ter še naprej predstavljala pomembno podporo ogromnemu številu otrok v težavah povsod po svetu."

Predsednik Uefe je bil pred dvema mesecema prisoten tudi na otvoritvi nogometnega igrišča v enem od begunskih kampov, ki ga podpira fundacija, katere predsednik je postal danes. 

ceferin
Reuters

Na današnjem zasedanju so poleg tega naznanili, da bo na novo odprtih še 28 projektov, kar pomeni, da bo skupno pod Uefinim in okriljem fundacije zdaj 107 projektov na vseh šestih celinah sveta. 

"Pomembno je, da je Uefina fundacija za otroke globalno prisotna in da lahko mladim zapostavljenim mladeničem omogoči možnost do šolanja in nemotenega ukvarjanja s športom. Zelo sem vesel, da bomo odprli še več projektov, kar pomeni, da bomo lahko pomagali še večjemu številu otrok po svetu," je še zaključil 50-letni nogometni funkcionar ter pravnik. 

Članki iz rubrike