Šport gluhih: košarkarji do prve zmage, uspešen tudi tenisač Kegl

Slovenska košarkarska reprezentanca je na olimpijadi gluhih prišla do prve zmage.  

Objavljeno
20. julij 2017 20.29
J. M.
J. M.

Samsun - Slovenski košarkarji, ki nastopajo na olimpijadi gluhih v turškem Samsunu, so danes v drugem nastopu dosegli prvo zmago. S 73:54 so bili boljši od Avstralije. Uspešen pa je bil tudi teniški igralec Marino Kegl, ki je brez težav napredoval v naslednji krog.

Slovenska košarkarska reprezentanca je drugi dan olimpijade gluhih v Turčiji dosegla prvo zmago. Ekipa selektorja Nejca Višnikarja je s 73:54 premagala Avstralijo. Saša Lukič je dosegel 21 točk, Miha Zupan je dodal 15 točk in 20 skokov. Jan Orešnik je tekmo končal z devetimi, Aleksandar Perić pa z osmimi točkami. »Moji košarkarji so pokazali, kako se brani barve države. To je bil pravi pristop. Tekmi proti Avstraliji in Argentini sta pozabljeni, v mislih pa Ukrajina. V igri imamo še rezerve,« je povedal selektor Višnikar. Že v petek se bo Slovenija pomerila z Ukrajino. slovenska ekipa je v sredo tekmovanje sicer začela s porazom. Za uvod na 23. olimpijadi gluhih v Samsunu so Višnikarjevi izbranci klonili proti Argentini s 74:89, pomagalo pa ni niti 38 točk Lukiča.

Danes se je izkazal tudi 21-letni Marino Kegl, ki je bil v drugem krogu teniškega turnirja med posamezniki v dveh nizih s 6:0 in 6:0 boljši od domačina Sercana Yesilove. »Po uri in treh minutah sem z dobro taktično igro in natančno odmerjenimi projektili zlomil odpor žilavega Turka in se uvrstil v 3. krog. Popoldne me čaka trening, tudi jutri bom opravil dva treninga, v soboto pa me v 3. krogu čaka Avstrijec Robert Gravogl,« je povedal Kegl po uspešnem nastopu. Njegov naslednji tekmec ima status 11. nosilca.