Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 17.07.2017 11:19:18

Navijači Uniteda besni na Rooneyja: Wayne, zato pa si zdaj v Evertonu!

Reuters
S svojimi igrami, goli in osvojenimi lovorikami je Wayne Rooney že legenda Manchester Uniteda.

Po prestopu v Everton se je nekdanji kapetan rdečih vragov odločil spregovoriti nekaj besed o klubu z Old Trafforda. Z njimi pa je močno razjezil navijače tega kluba.

Trener Jose Mourinho je v klub pripeljal Romeluja Lukakuja, za katerega je odštel 85 milijonov evrov. Ko so novinarji Rooneyja vprašali, če ima kakšen nasvet za Belgijca, je odvrnil: "Igranje za Manchester United ni samo test tvojih sposobnosti, temveč tudi osebnosti. Mentalno moraš biti dovolj močen, da sprejmeš izziv, ker je United klub, ki zahteva uspeh. Tudi Romelu mora biti dovolj močen, da bo kos temu izzivu. Če mu to uspe, in s kakovostjo, ki jo premore, potem bo uspešen. Toda če mu ne uspe, če se bo sekiral zaradi različnih stvari, potem mu bo zelo težko."


Rooney pa se tu ni ustavil, imel je še veliko materiala o pritisku, s katerim se mora spopasti zvezda Uniteda. Predvsem pa je bil kritičen do tega, kako je zahtevno ohranjati visoke standarde, ki se jih mora držati tak klub, kot je United. "Obstajajo standardi, ki jih moraš pri Manchester Unitedu ves čas vzdrževati. To je prišlo z Alexom Fergusonom, ko sem prišel v slačilnico, so tam sedeli igralci kot so Ryan Giggs, Gary Neville in Paul Scholes. V zadnjih letih pa sva med novinci tak status vzdrževala samo jaz in Michael Carrick," je dejal Rooney, in pristavil: "V zadnjih letih je bilo zelo težko, ker novinci niso na takšni ravni. V Unitedu obstaja tradicija, ki jo je treba vzdrževati. Vedno težje je, a to ni več moja težava. Navdušen sem, da sem se vrnil v Everton."

S tem je Rooney povedal, da klubu v zadnjih letih ne uspeva ohranjati težko pridobljenega stastusa, oziroma z odhodom zvezdnikov ni uspel pripeljati novih. Markantnih igralcev preprosto ni več. Med novinci so igralci, ki teh standardov ne morejo zadovoljiti in posledično trpi tudi Manchester United.

Seveda navijači Manchestra niso ostali tiho, na družbenih omrežjih so se hitro odzvali in niso pozabili pripomniti, da so tudi Rooneyjeve predstave z leti (z)bledele. Njegove komentarje so označili za nespoštljive in sramotne. Nekateri so pikro dodali, da so ti igralci, ki po Rooneyjevem mnenju ne zadoščajo kriterijem, prav njega izrinili iz moštva. Nekdo pa mu je celo pritrdil, ko je rekel, da ima Rooney prav, da so standardi pri Unitedu padli, a so se pod Mourinhevim vodstvom spet zvišali. Nato pa sta sledila zasuk in končni udarec: "In zato si zdaj član Evertona!"

Članki iz rubrike