NBA: Miami preko New Yorka koraka proti končnici (VIDEO)

Košarkarji Miamija so na gostovanju v New Yorku prepričljivo zmagali in naredili še korak proti uvrstitvi v končnico lige NBA.

Objavljeno
30. marec 2017 09.38
NBA/
N. Gr.
N. Gr.

New York - Miami se je na gostovanje v Madison Square Garden odpravil samozavestno po novi točki, v prejšnjem krogu je v neposrednem dvoboju za osmo mesto Vzhoda za točko padel Detroit. Tokrat je bila končnica v New Yorku mnogo manj napeta, Miami je zmagal s 105:88.

Goran Dragić je bil še enkrat več prvi strelec Miamija, tokrat se je ustavil pri 20 točkah, spogledoval se je tudi s trojnim dvojčkom. V statistiko je vpisal še devet podaj in sedem skokov. V le dveh minutah na parketu je pet točk za New York dosegel tudi Saša Vujačić. Miami bo tudi na naslednji tekmi igral proti New Yorku, le da se bosta moštvi tokrat pomerili na Floridi.

Russell Westbrook je sezoni rekordov dodal še enega, tokrat je presegel samega sebe na tekmi proti Orlandu. Za zmago Oklahome je dosegel 57 točk, 13 podaj in 11 skokov in naredil še korak proti rekordu Oscarja Robertsona, hkrati pa je dosegel največ točk pri trojnem dvojčku v zgodovini lige NBA. Westbrook je bil mož odločitve ob koncu rednega dela, ko se je nekaj sekund pred sireno dvignil na črti za tri točke in suvereno zadel, Oklahoma je z njegovo trojko izid izenačila. V podaljšku je dodal še sedem točk. Osem tekem pred koncem rednega dela za Robertsonom zaostaja le še za tri dvojne dvojčke in vse bolj se zdi, da bo številki ena Oklahome uspelo. Ob tem mu ne bi smela uiti niti nagrada MVP za najbolj koristnega igralca lige. 

V dvoboju Golden State Warriors in San Antonio Spurs, najboljših ekip lige, smo spremljali ogromno preobratov in šov »Splash Brothers«. Klay Thompson je dosegel 23 točk, Stephen Curry pa šest več in po njuni zaslugi je Golden State nadoknadil 22 točk zaostanka. Na koncu so San Antonio premagali s 110:98.

Za Miami je bil zelo dobrodošel poraz Indiane proti Memphisu s 97:110. Miami je trenutno skočil pred Pacers, a imajo isto razmerje zmag in porazov, zato ni izključeno, da bo Vročica na koncu končala celo na sedmem mestu in se izognila prvim nosilcem vzhoda - Clevelandu ali Bostonu. 

IZIDI

New York Knicks - Miami Heat 88:105
Philadelphia 76-ers - Atlanta Hawks 92:99
Orlando Magic - Oklahoma City Thunder 106:114 
Boston Celtics - Milwaukee Bucks 100:103
Toronto Raptors - Charlotte Hornets 106:110
Memphis Grizzlies - Indiana Pacers 110:97
New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks 121:118
San Antonio Spurs - Golden State Warriors 98:110
LA Clippers - Washington Wizards 133:124
Sacramento Kings - Utah Jazz 82:112