Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ro
ro
0 21.09.2018 19:03:07

Zdaj se je OGLASIL ON! Tonči Žlogar vrača udarec! Moram zaščititi ...

Grega Wernig
Poročali smo že, da so vodilni možje Brd presenetili z obvestilom za javnost, v katerem so med drugim obtožili nekdanjega trenerja Tončija Žlogarja, da je po odhodu iz kluba želel ustvarjati negativno mnenje o klubu.

V pričakovanju sredine pokalne preizkušnje z Gorico so Brda presenetila oziroma kar osupnila z obvestilom za javnost na svoji facebook strani. Vodilni možje kluba so poskusili pojasniti slabe rezultate v uvodu drugoligaškega prvenstva, kjer še vedno čakajo na prvo zmago, in ob tem stresli kar nekaj hudih obtožb na račun nekdanjega trenerja Tončija Žlogarja.

"Med lansko sezono strokovno vodstvo članske ekipe ni hotelo ali zmoglo sprejeti novonastale situacije. Dejan Rijavec pač ni bil več samo tehnični vodja ekipe, ampak je bil in je zadolžen za celotni ustroj kluba. Vedno bolj so se izkazovale težnje posameznikov po neposrednem vplivanju na politiko in vodenje kluba ali odkrito zavračanje navodil in nalog. To so bila glavna razhajanja in vzroki za razhod s trenerskim štabom. UO na tem mestu poudarja, da glavni trener v prejšnji sezoni in njegov pomočnik nista bila zamenjana z naše strani, ampak sta se sama odločila, da zapustita klub. Žal je ta razhod, kljub temu da smo poskusili narediti vse, da bi bil čim bolj korekten, pri odhajajočem trenerju sprožil takšno zamero, da je začel med igralci, njihovimi starši in tudi med trenersko srenjo ustvarjati negativno mnenje o klubu. Zaradi tega smo imeli nemalo težav pri sestavljanju ekipe in strokovnega vodstva," so med drugim zapisali Brici.

Bolj ali manj je bilo jasno, da bo zgodba imela nadaljevanje; odzval se je Tonči Žlogar. "O NK Brda nimam niti ene slabe besede. Je zdrav, urejen klub, ki mi je dvakrat ponudil priložnost, in menim, da sem jo dobro izkoristil, kar potrjujejo tudi rezultati," je uvodoma povedal nekdanji reprezentant. "Po koncu prejšnje sezone sem imel še enoletno pogodbo, ki smo jo potem sporazumno prekinili. Ocenil sem namreč, da nadaljnje sodelovanje z Dejanom Rijavcem ni več mogoče. Med najinimi pogledi je bilo preveč razhajanj, vrhunec pa je bila zamenjava trenerja vratarjev brez moje vednosti. Zato je bilo najbolje, da se razidemo; kakšnih drugih razlogov ni bilo," je nadaljeval Tonči Žlogar.

Kaj pa očitek o netenju nemira po odhodu? "To je zame žalosten očitek. Kar zadeva starše, v času vodenja ekipe z njimi nisem imel stika, morda se je to zgodilo po kakšni tekmi, ki so jo spremljali. In takrat so izrazili željo, da bi s klubom poskušali doseči kompromis o vrnitvi. V zvezi z igralci je pri meni prevladovalo zlasti zadovoljstvo, ker so po nekaterih povpraševali prvoligaški klubi, s trenerji pa, z izjemo prijateljev, s katerimi redno komuniciram, o Brdih nisem govoril. Na kraj pameti mi ne bi prišlo, da bi koga prepričeval, naj prevzame vodenje ekipe ali naj tega ne stori. Zame je bila zgodba z Brdi zaključena, ko smo se dogovorili za sporazumno prekinitev sodelovanja. Verjemi mi, da je tako, kar vedo tudi vsi tisti, ki me poznajo. Navsezadnje sem v teh dveh dneh dobil več klicev podpore in začudenja kot oni všečkov pod svojo objavo. In to je zame veliko priznanje," je odvrnil strokovnjak iz Izole.

Trenutek objave je prav tako zanimiv. So želeli Brici opravičiti slabe rezultate? "Mislim, da tudi zato, ker je pri določenih privržencih kluba še vedno prisotna nejevolja in so se s tem želeli oprati svoje odgovornosti. Prav tako se mi zdi čudno, da po treh mesecih jaz izpadem glavni krivec za nastale razmere. Če so na podlagi analize prišli do tega spoznanja, trdim, da je povsem napačna. Postavljena je na napačnih temeljih in želi, da opravijo še eno, da bi našli prave krivce in izhod iz tega položaja, kar bi Brdom prav gotovo privoščil," je še povedal Tonči Žlogar in za konec pristavil: "To nerad počnem, ampak odzval sem se zato, ker je včasih vendarle treba zaščititi svoje ime. Ne more vsak, ki čez noč pride v nogomet, udrihati po nas, ki smo temu športu nekaj dali. S tem zaključujem polemiko."

Članki iz rubrike