US OPEN

Srebotnikova v četrtfinalu New Yorka

Objavljeno 02. september 2014 00.14 | Posodobljeno 02. september 2014 00.14 | Piše: STA, Mo. S.

Katarina Srebotnik je v navezi s Květo Peschke premagala rusko-avstralsko kombinacijo Ala Kudrjavceva in Anastazija Rodionova.

Katarina Srebotnik

NEW YORK – Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je na odprtem teniškem prvenstvu ZDA v New Yorku uvrstila v četrtfinale v konkurenci ženskih dvojic. V osmini finala sta Slovenka in Čehinja Květa Peschke, peti nosilki, premagali rusko-avstralsko kombinacijo Ala Kudrjavceva in Anastazija Rodionova s 4 : 6, 6 : 1, 7 : 6 (4).

Čakata nasprotnici

Na tekmici za vstop v polfinale bosta počakali na razplet dvoboja med Avstralkama Jarmilo Gajdošovo in Ajlo Tomljanović ter Švicarko Martino Hingis in Italijanko Flavio Pennetta. Srebotnikova uspešno nastopa tudi med mešanimi dvojicami, kjer je prav tako že v četrtfinalu. Z Indijcem Rohanom Bopano, s katerim sta šesta nosilca, sta v drugem krogu s 6 : 3 in 6 : 4 premagala Španko Anabel Medina Garrigues in Južnoafričana Ravena Klaasna.

Đoković gladko naprej

Prvi teniški igralec sveta, Srb Novak Đoković, se je prav tako uvrstil v četrtfinale. V osmini finala je ugnal Nemca Philippa Kohlschreiberja s 6 : 1, 7 : 5, 6 : 4 ter se tako še osmič zapored na igriščih Flushing Meadowsa uvrstil med najboljših osem. Današnja uvrstitev v četrtfinale je za srbskega teniškega zvezdnika obenem tudi že 22. zaporedna uvrstitev med osem na turnirjih velike četverice.

V četrtfinalu se bo Đoković, finalist zadnjih štirih newyorških turnirjev, za vstop v polfinale pomeril z zmagovalcem dvoboja med Francozom Jo-Wilfriedom Tsongajem in Škotom Andyjem Murrayjem.

Ekspresno tudi Serena Williams

Tudi prva nosilka turnirja Serena Williams je ekspresno napredovala med najboljšo osmerico. Američanka je v osmini finala s 6 : 3, 6 : 3 premagala Estonko Kaio Kanepi. Nasprotnica Williamsove, dvakratne branilke naslova, v četrtfinalu bo 32-letna Italijanka Flavia Pennetta, 11. nosilka, ki je v osmini finala brez večjih težav ugnala Avstralko Casey Dellacqua, 29. nosilko, s 7 : 5, 6 : 2.

Med najboljših osem sta se uvrstili dve Italijanki. Pred tem se je v četrtfinale že prebila Italijanka Sara Errani, 13. nosilka, ki bo igrala z 10. nosilko Danko Caroline Wozniacki. V četrtfinalu se bosta pomerili tudi slovaška Švicarka Belinda Benčič in Kitajka Shuai Peng.

Zadnji par v ženskem četrtfinalu bosta dala dvoboja med Srbkinjo Aleksandro Krunić in Belorusinjo Viktorijo Azarenka, 16. nosilko, ter obračun med Rusinjo Jekaterino Makarovo, 17. nosilko, in Kanadčanko Eugenie Bouchard, sedmo nosilko.

Deli s prijatelji