kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 23.11.2017 10:33:20

Kopitar in kralji spet brez uspeha

Reuters
Hokejistom Los Angelesa v zadnjem času ne gre po načrtih. Proti Winnipegu so izgubili že šesto od zadnjih tekem, tokrat so klonili z 1:2. Anže Kopitar je podal pri golu Tylerja Toffolija, s katerim so kralji v šesti minuti zadnje tretjine znižali zaostanek in, kot se je izkazalo, postavili končni izid.

"V zadnjem času ne delujemo kot ekipa, morali se bomo popraviti. Treba bo poiskati pravo formo, to bomo morali storiti sami, pomagal nam ne bo nihče," je bil po porazu slabe volje edini strelec Los Angelesa.

Za Jets, ki so dobili peto od svojih šestih tekem, sta bila strelca Patrick Laine, zadel je ob številčni premoči na ledu, in Adam Lowry, z 38 obrambami se je izkazal Steve Mason. Na drugi strani je Jonathan Quick uspešno posredoval 25-krat, a vseeno zabeležil šesti zaporedni poraz. Takega niza doslej še ni imel, šestkrat zaporedoma je že izgubil, a nikoli ni zbral šest zaporednih porazov po rednem delu.

Za Kopitarja, ki je Toffoliju asistiral, ko so imeli kralji igralca več na igrišču, je bila to 15. podaja in 24. točka v sezoni, trenutno je 16. najučinkovitejši igralec lige. Najučinkovitejša sta še naprej napadalca Tampe Steven Stamkos in Nikita Kučerov. Oba sta tudi tokrat odigrala veliko vlogo pri zmagi njune ekipe proti Chicagu, med drugim sta zrežirala odločilni gol v podaljšku, ki ga je dosegel Breyden Point. Tampa, ki je spet vodilna ekipa lige, si je podaljšek in zmago izborila, potem ko je že zaostajala z 0:2, za Chicago je v prvi tretjini oba gola dosegel Patrick Kane.


Dvoboj v Tampi je bil eden šestih, v katerih po rednem delu ni bilo zmagovalca. Po kazenskih strelih so si zmago zagotovili Florida proti Torontu, Boston proti New Jerseyu in Nashville proti Montrealu, v podaljšku pa sta bila poleg Tampe uspešna še New York Islanders proti Philadelphii in Columbus proti Calgaryju, v tej tekmi se je redni del končal brez golov.

Najbolj prepričljivi v sredinih tekmah so bili rangerji iz New Yorka, ki so Carolino premagali s 6:1, po dva gola sta dosegla Chris Kreider in Šved Jesper Fast. Edmonton je niz treh zaporednih porazov prekinil z zmago 6:2 nad Detroitom, kar 13 igralcev Edmontona se je v statistiko vpisalo z golom ali podajo. Vancouver je v Pittsburghu domače Pingvine premagal s 5:2, dva gola je dosegel Brock Boeser, z istim izidom je bil Washington boljši od Ottawe, kar je bila že njegova šesta zmaga v zadnjih sedmih domačih tekmah. Dva gola je dosegel mladi Čeh Jakub Vrana, Rus Jevgenij Kuznjecov je v statistiko vpisal tri podaje, njegov rojak Aleks Ovečkin je z golom prekinil strelski post, v polno je zadel po šestih tekmah brez gola.

Največ golov je padlo v Buffalu, kjer je Minnesota domači ekipi zadala že sedmi zaporedni poraz, zmagala je s 5:4, po dva gola sta pri zmagovalcih dosegla Finec Mikael Granlund in Švicar Nino Niederreiter.

Colorado je s 3:0 ugnal Dallas, njegov vratar Jonathan Bernier je tretjič v sezoni in petnajstič v karieri ostal nepremagan, zato je moral ubraniti 28 strelov. Blizu takemu dosežku je bil tudi vratar kojotov Arizone Martin Jones, ki pa je v zadnji tretjini tekme proti San Joseju vendarle klonil. To pa ni bilo usodno, saj je Arizona zmagala s 3:1. Zmage z dvema goloma razlike se je veselil tudi Vegas, s 4:2 je bil v gosteh boljši od Anaheima.

Izidi
Buffalo Sabres - Minnesota Wild          4:5
Detroit Red Wings - Edmonton Oilers      2:6
Florida Panthers - Toronto Maple Leafs   2:1 po kazenskih strelih
New Jersey Devils - Boston Bruins        2:3 po kazenskih strelih
New York Islanders - Philadelphia Flyers 4:3 po podaljšku
Pittsburgh Penguins - Vancouver Canucks  2:5
Washington Capitals - Ottawa Senators    5:2
Carolina Hurricanes - New York Rangers   1:6
Columbus Blue Jackets - Calgary Flames   1:0 po podaljšku
Tampa Bay Lightning - Chicago Blackhawks 3:2 po podaljšku
Nashville Predators - Montreal Canadiens 3:2 po kazenskih strelih
Colorado Avalanche - Dallas Stars        3:0
Phoenix Coyotes - San Jose Sharks        1:3
Anaheim Ducks - Vegas Golden Knights     2:4
Los Angeles Kings - Winnipeg Jets        1:2
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike