pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

STA
STA
0 27.05.2017 09:02:59

Chespolovi v Eugenu drugi najhitrejši čas v zgodovini

Reuters
Kenijska najstnica Celliphine Chespol je sicer izgubila športni copat, a vseeno na mednarodnem atletskem mitingu diamantne lige v ameriškem Eugenu zmagala na 3000 m zapreke z drugim najhitrejšim časom v zgodovini. Komaj 18-letna atletinja je zmagala v dvoboju z olimpijsko prvakinjo in svetovno rekorderko Ruth Jebet, Kenijko, ki nastopa za Bahrajn.

Ko se je že zdelo, da Chespolova nima možnosti za zmago, saj je v predzadnjem krogu izgubila športni čevelj, tako da sta jo prehiteli Jebetova in rojakinja Beatrice Chepkoech. Čeprav si je morala popraviti obutev, se je zbrala, ujela tekmici in končala dirko s časom 8:58,78. Doslej je hitreje tekla le Jebetova (8:52,78).

"Bilo je težko, a vedno dam vse od sebe. Seveda sem vesela," je po teku dejala Chespolova, katere tek je bil vrhunec dogajanja uvodnega dne v Eugenu.


V teku na 5000 m je Etiopijka Genzebe Dibaba skušala popraviti svetovni rekord sestre Tirunesh iz leta 2008, a ji ni uspelo. Svetovna prvakinja na 1500 m je zadnjih pet krogov pospešila in tekla sama v ospredju, a ji ni uspelo izboljšati ne svetovnega ne osebnega rekorda. Zmagala je s 14:25,22.

V skoku v daljino je olimpijska prvakinja iz Londona 2012 Američanka Brittney Reese dosegla najboljši izid leta na svetu s 7,01 m in premagala olimpijsko prvakinjo iz Ria 2016, rojakinjo Tianno Bartoletta.

V metu kopja je zmagala Belorusinja Tatjana Haladovič, ki je s 66,30 m premagala tudi olimpijsko prvakinjo 2016 Hrvatico Saro Kolak in češko svetovno rekorderko Barboro Špotakovo.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike