Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 8. 2018,
19.55

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

2

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Triglav NK Krško NK Aluminij NK Celje ND Gorica NK Domžale NK Rudar Velenje NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija

Ponedeljek, 13. 8. 2018, 19.55

5 let, 8 mesecev

Prva liga Telekom Slovenije, 4. krog

Po nori nedelji festival zadetkov tudi v ponedeljek! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

2

Rudar Velenje | Rudar je po zmagi nad Muro skočil na sedmo mesto. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Rudar je po zmagi nad Muro skočil na sedmo mesto.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Po burni nedelji, ko smo videli kar 13 zadetkov, se je 4. krog Prve Lige Telekom Slovenije zaključil v Velenju. V zanimivi predstavi je Rudar s 3:2 premagal Muro in zapustil zadnje mesto na lestvici. Maribor je v nedeljo s 5:0 razbil Gorico, Olimpija se je poigrala s Triglavom (4:0), napake pa niso storile niti Domžale. Rumeni so premagali tekmeca iz Kidričevega (3:1).

V ponedeljek se je zaključil četrti krog najmočnejše slovenske lige. V slogu celotnega vikenda je pokalo tudi v Velenju, kjer smo videli pet zadetkov (3:2) in zmago Rudarja, čeprav so si gostje priigrali številne nevarne akcije in bi si zaslužili vsaj točko. Zmaga je vseeno ostala doma, knapi pa so na lestvici poskočili na sedmo mesto. Zadnji je po novem Triglav.

Mura tik pred koncem tekme stresla tudi vratnico:

Maribor in Olimpija ponižala tekmeca

Olimpija je v Kranju dočakala prvo zmago v tej sezoni v 1. SNL. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Olimpija je v Kranju dočakala prvo zmago v tej sezoni v 1. SNL. Foto: Urban Urbanc/Sportida Nedeljski program se je začel v Kranju. Olimpija je po treh razočaranjih v domačem prvenstvu krenila po zmago in jo tudi zanesljivo dosegla. Na koncu je bilo kar 4:0.

Zmaji imajo zdaj pet točk, kar pa je še vedno pet manj kot vodilni Maribor, ki je po razočaranju proti Rangersom v ligi Europa že po nekaj minutah v Ljudskem vrtu spodnesel Gorico. V drugem polčasu so popustili, a vseeno do konca zadeli še dvakrat in s petardo (5:0) odpihnili vrtnice.

Domžale so se svojim navijačem odkupile za boleč poraz proti Muri v prejšnjem krogu (1:5) in ugnale Aluminij (3:1). Rumeni so z devetimi točkami prvi zasledovalci vodilnega Maribora.

Maribor Čikura
Sportal Optimizem Maribora poskočil, Škotom se ne piše nič dobrega #video
NK Olimpija NK Triglav
Sportal Kapetan Olimpije ve, kdaj gre lažje #video

Na prvo zmago bosta morala še počakati

Celjani so v Krško pripotovali brez svojega najboljšega Rudija Požega Vancaša. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Celjani so v Krško pripotovali brez svojega najboljšega Rudija Požega Vancaša. Foto: Urban Urbanc/Sportida V soboto se je igralo samo v Krškem. Tako domači kot Celjani so lovili prvo zmago, a na koncu ostali brez nje. Krčani so hitro povedli po prodoru Nikole Mandića in imeli v nadaljevanju tudi priložnost za povišanje.

Že v prvem polčasu so stresli prečko, v drugem še vratnico, neučinkovitost pa so na koncu kaznovali Štajerci, ki so izenačili prek Juciea Lupete.

Najboljši strelci:

3 - Jasmin Mešanović (Maribor), Tonći Mujan (Domžale), Rudi Požeg Vancaš (Celje), Luka Zahović (Maribor)
2 - Andrija Filipović (Gorica), Dino Hotić (Maribor), Senijad Ibričić (Domžale), Saša Ivković (Maribor), Nino Kouter (Mura), Jucie Lupeta (Celje), Luka Majcen (Triglav), Jan Mlakar (Maribor), Stefan Savić (Olimpija), Luka Šušnjara (Mura), Milan Tučić (Rudar), Matic Vrbanec (Aluminij)
...

Videopovzetki s tekem:

Rudar : Mura 3:2



Domžale : Aluminij 3:1

Maribor : Gorica 5:0

Triglav : Olimpija 0:4

Krško : Celje 1:1

Fotogalerija s tekme:

Domžale : Aluminij (foto Urban Urbanc/Sportida)

Fotogalerija
1 / 27

Triglav : Olimpija (foto Urban Urbanc/Sportida)

Fotogalerija
1 / 36

Poročila s tekem:

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte