Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 10.03.2016 13:38:30

Planica: Policija razkrila serijske številke ponarejenih vstopnic

Arsen Perić
Policijska uprava (PU) Ljubljana vodi predkazenski postopek zoper slovenska državljana, osumljena kaznivega dejanja ponarejanja in uporabe ponarejenih vrednotnic ali vrednostnih papirjev. Kot so policisti ugotovili do sedaj, sta 35- in 38-letnik ponaredila večje število vstopnic za športno prireditev v Planici in jih prek spleta ponujala v prodajo.

Ljubljanski policisti so konec februarja prejeli prijavo odgovorne osebe uradnega prodajalca vstopnic o pojavu ponarejenih vstopnic, za katere so izvedeli od stranke, ki je preverjala pristnost vstopnice, so sporočili s PU Ljubljana. Po preverjanju črtne kode je bila vstopnica pristna, vendar je bila žigosana s štampiljko njihove poslovalnice, kar pa pristne vstopnice niso. Ugotovili so, da tudi žig ni bil pristen.

Zaradi ugotovljenih nepravilnosti vstop na prireditev z vstopnicami, ki imajo naslednje serijske številke NE BO MOGOČ. Vstopnice so preklicane:
82230301-31
82230301-30
82230301-24
82230301 -17
82230301-13
82230301-27
82230301-28
82230301-29
82230301 –16

Policisti so sprožili preiskavo in dva dni pozneje odvzeli prostost dvema osumljencema, ki sta tega dne oškodovancu poskušala prodati ponarejene vstopnice. V nadaljevanju so ugotovili tudi, da sta osumljenca sredi februarja istemu oškodovancu že prodala vstopnice, za katere pa so s preverjanjem pri uradnem prodajalcu ugotovili, da so ponarejene. Po pridobitvi sodne odredbe so policisti opravili hišno preiskavo, v kateri so zasegli pripomočke, s katerimi sta storilca najverjetneje ponarejala vstopnice. Osumljenca so sicer izpustili na prostost.

V okviru preiskave policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in pregledom zaseženih predmetov, po zaključku preiskave pa bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Na PU Ljubljana so ob tem vse opozorili, naj vstopnice kupujejo pri pooblaščenem prodajalcu. V kolikor pa so vstopnico že kupili prek drugih posrednikov, naj v izogib nevšečnostim na prireditvi njihovo pristnost predhodno preverijo pri pooblaščenem prodajalcu.

Na ponarejene planiške vstopnice je že opozorila tudi Smučarska zveza Slovenije. Že pred časom je sporočila, da so vstopnice za Planico za soboto in nedeljo že razprodane, po njihovih ugotovitvah pa v javnosti in na raznih spletnih portalih posamezniki tudi prodajajo vstopnice po višjih cenah od uradnih.

Vse imetnike ponarejenih vstopnic so ob tem obvestili, da z njimi ne bodo mogli vstopiti na prizorišče prireditve.

Značke: vstopnice, planica

Članki iz rubrike