Anelka se ne bo pridružil Atleticu Mineiru

Brazilski klub Atletico Mineiro se je odrekel uslugam Nicolasa Anelkaja, ker ga ob dogovorjenem času ni bilo v Belo Horizonteju.

Objavljeno
16. april 2014 14.34
KUWAIT-FRANCE-ANELKA-ISLAM-YOUTH-CONFERENCE
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Rio de Janeiro - Nekdanji francoski reprezentant Nicolas Anelka bi moral v teh dneh podpisati pogodbo z brazilskim prvoligašem Atleticom Mineirom, vendar pa od pričakovanega prestopa ne bo nič.

Brazilski klub je namreč sporočil, da Anelka ob dogovorjenem času ni pripotoval v Belo Horizonzte, zdaj pa ga ne morejo prijaviti za igranje v pokalu libertadores in so se odrekli njegovim uslugam:

»Rekli so nam, da se bo Anelka do torka pojavil v našem klubu, kjer naj bi obiskal prostore kluba, trening center in si poiskal hišo za bivanje. To je bilo za nas pomembno, ker se je takrat iztekel rok za prijave igralcev za pokal libertadores. Ni ga bilo, ni se niti javil niti opravičil, njegov agent nam je danes prek elektronske pošte sporočil, da do 19. aprila v Brazilijo ne more priti. Po pogovoru s predsednikom kluba smo se odločili, da takega obnašanja ne bomo dovolili, zato smo se odrekli njegovemu prihodu,« je dejal direktor Atletica Eduardo Maluf.

Francoski nogometaš Nicolas Anelka, ki je 14. marca zaradi spornega antisemitskega pozdrava prekinil pogodbo z angleškim West Bromwich Albionom, je pojasnil, da je v teh dneh na dopustu v Kuvajtu: »Z nobenim klubom nisem podpisal pogodbe. Sem na počitnicah v Kuvajtu, sem na verskem obisku in ne nameravam govoriti o nogometu,« je za francosko tiskovno agencijo dejal 35-letni nogometaš, pripadnik muslimanske veroizpovedi.