Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 19.01.2018 21:42:08

Fernandez tudi v Moskvi nepremagljiv

Profimedia
Španec Javier Fernandez ostaja nepremagljiv na evropski sceni umetnostnega drsanja. Na evropskem prvenstvu v Moskvi je prepričljivo osvojil naslov prvaka, kar je zanj že šesta zaporedna zlata medalja na teh tekmovanjih.

Španec je brez težav ubranil vodstvo po kratkem programu in ga po današnjem prostem programu spremenil še v zlato medaljo. Za njim sta ostala domača aduta, pred katerima je imel Španec več kot 20 točk naskoka. Srebro je pripadlo Dmitriju Alijevu, bron pa Mihailu Koljadi. Fernandez je na EP nepremagan vse od EP 2013 v Zagrebu, ko je začel niz zmag, v bogati zbirki pa ima še dva svetovna naslova iz let 2015 in 2016.

Njegov naslednji cilj pa bodo olimpijske igre v Pyeongchangu, saj prav olimpijska medalja edina še manjka v njegovi zbirki; pred štirimi leti v Sočiju je bil četrti.


S šestim naslovom se je Fernandez še nekoliko bolj približal doslej precej nedotakljivim legendam tega športa; Šved Ulrich Salchow je slavil devetkrat v začetku 20. stoletja, Avstrijec Karl Schäfer ima osem naslovov, Rus Jevgenij Plušenko, ki je bil v Moskvi tudi v trenerskem štabu Fernandeza, pa ima sedem naslovov evropskega prvaka. A le Schäfer ima z neprekinjenimi slavji med letoma 1929 in 1936 daljši zaporedni niz zmag.

Danes so prvi del naloge opravili tudi plesni pari. Po kratkem programu sta v vodstvu Francoza Gabriella Papadakis in Guillaume Cizeron, druga sta domačina Aleksandra Stepanov in Ivan Bukin, tretja pa Italijana Anna Cappellini in Luca Lanotte.

V soboto bo v ženskem finalu v prostem programu nastopila tudi Daša Grm. Edina slovenska predstavnica v Moskvi je uspešno opravila kratki program in se z 20. mestom uvrstila med 24 finalistk. Najboljše izhodišče imajo Rusinji Alina Zagitova in Jevgenija Medvedjeva ter Italijanka Carolina Kostner.

Članki iz rubrike