Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 8. 2018,
19.45

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Liga Europa NK Olimpija NK Olimpija Aleksandar Linta Milan Mandarić

Četrtek, 16. 8. 2018, 19.45

5 let, 8 mesecev

Milan Mandarić

Premije za nogometaše Olimpije bodo dobre, kmalu bo znana usoda Linte

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02
Issah Abass | Nogometaši Olimpije so v kvalifikacijah za ligo Europa s kar 71: premagali finski HJK. | Foto SPS/NK Olimpija Ljubljana

Nogometaši Olimpije so v kvalifikacijah za ligo Europa s kar 71: premagali finski HJK.

Foto: SPS/NK Olimpija Ljubljana

Nogometaši Olimpije so v tretjem krogu kvalifikacij odpihnili finski HJK in se bodo na zadnji stopnički pred vstopom v skupinski del lige Europa pomerili s slovaškim prvakom Spartakom iz Trnave. Pod vodstvom trenerja Aleksandra Linte igra učinkovito, o njegovi usodi pa bo več znanega v ponedeljek.

Olimpija je v tretjem krogu kvalifikacij za ligo Europa s kar 7:1 preskočila HJK s Finske. Ljubljančani so blesteli tudi na gostovanju, kjer so slavili novo izdatno zmago. S 4:1 so še drugič preskočil moštvo s severa Evrope. Zadnje uspehe Olimpija dosega pod taktirko Aleksandra Linte, ki je vskočil po slovesu Ilije Stolice.

"Linta je dober trener, ki fantom vceplja samozavest. Ti so zdaj res željni zmage," je predsednik Milan Mandarić pohvalil trenutnega prvega moža stroke in dejal, zakaj se je zgodila zamenjava: "Da smo spet enotni, smo v ekipo vrnili igralce, ki so ključni, kot sta Kronaveter in mali Issah. Pomirili smo duhove, ki so začeli iti v napačno smer."

Issah Abass
Sportal Olimpija še drugič razparala mrežo, Mariborčani prebijali, a ne zabijali, šok za Keka

Mandarić o Linti, premijah ...

Odločitev o Linti bo padla v ponedeljek

Olimpija Kapun Linta | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Stolica se je resno sprl s Kronavetrom, Linta pa ga je, potem ko je dobil dirigentsko palico prvega moštva slovenskih prvakov, nemudoma uvrstil nazaj v začetno enajsterico. "V tem smo skupaj. Če ne gremo v isto smer, če tega ne razumemo, potem ni uspeha."

Nogometaši želijo, da bi Linta ostal, a je glavna ovira, da nima licence pro. Odločitev bo padla v ponedeljek, torej po derbiju z Mariborom. "Bomo videli, kaj je z licenco in kaj lahko naredimo."

Mandarić je poudaril, da se ni pogovarjal z nobenim drugim kandidatom za trenerja. "Ne, za zdaj ne. Ne bi bilo pošteno. Podprl sem ga in mu rekel, da dokler je tukaj in ne vidimo, kakšen je položaj z njim, se ne bom pogovarjal z drugimi. A klicev je nešteto."

Nogometaši pritiskajo na Mandarića pri premijah

Olimpija Mandarić Merkur | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida Se pa Mandarić pogovarja z nogometaši, in sicer za premije ob napredovanju v kvalifikacijah za ligo Europa: "Premije bodo dobre. Ilić in Kronaveter me v pisarni pred vsako tekmo spominjata na to. Ne skrbite za to. Dobra pogajalca sta. Če bosta tako dobro igrala, kot se s predsednikom pogajata o premijah, ne bo težav in zagotovo bomo zmagali," se je Mandarić nasmehnil.

Olimpija se bo za nastop v skupinskem delu, ki prinaša bogato finančno nagrado (skoraj tri milijone evrov), pomerila s slovaškim prvakom Spartakom iz Trnave. S tem je že poskrbela tudi za največji uspeh v klubski zgodovini v Evropi.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Olimpija Mandarić Merkur
Sportal Sprememba pri Olimpiji, Mandarić žari od sreče
Dino Štiglec Olimpija
Sportal Hrvatu tako všeč v Sloveniji, da ga sploh ne vleče domov

 

Ne spreglejte