Na zaključni masters Svitolina in drugič v karieri tudi Klepačeva

Po porazu Karoline Pliškove se je na zaključni turnir osmerice uvrstila Jelena Svitolina, tam bo v dvojicah igrala tudi Andreja Klepač.
Fotografija: Andreja Klepač bo drugič zapored nastopila na zaključnem turnirju. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Andreja Klepač bo drugič zapored nastopila na zaključnem turnirju. FOTO: Matej Družnik/Delo

Čehinja Karolina Pliškova, peta igralka sveta, je danes izpadla na turnirju WTA v Moskvi, s čimer je šesti igralki z lestvice Ukrajinki Jelini Svitolini omogočila pot do vstopnice na sklepni masters sezone v Singapurju, ki bo prihodnji teden. Na njem bo med najboljšimi še drugič v karieri nastopila tudi Andreja Klepač v konkurenci dvojic.

Svitolina si je tako priigrala mesto na sklepnem mastersu med najboljšo osmerico igralk sezone. Tudi Pliškova si še lahko priigra nastop v Singapurju, a le v primeru, če se Nizozemki Kiki Bertens, deseti igralki sveta, v Moskvi ne uspe prebiti do polfinala, piše žensko teniško združenje WTA.

Sedem igralk si je tako že priigralo nastop na sklepnem mastersu: Romunka Simona Halep (številka 1 na svetu in v dirki za Singapur), Nemka Angelique Kerber (št. 3 in št. 2), Danka Caroline Wozniacki (2, 3), Japonka Naomi Osaka (4, 4), Čehinja Petra Kvitova (7, 5), Američanka Sloane Stephens (8, 6) in Ukrajinka Jelina Svitolina (6, 7). Osma, zadnja vozovnica za Singapur, bo šla v roke ali Pliškovi ali Bertensovi.
 

Ustavila je ni niti bolečina v komolcu


Med najboljšimi osmimi pari sveta pa bo nastopila tudi Klepačeva, ki tekmuje skupaj s Španko Mario Jose Martinez Sanchez. Zmaga na turnirju na Mallorci je njena šesta v karieri, poleg slavja na Balearih pa sta skupaj s Španko prišli še do treh finalov (Brisbane, Doha, Charlestone) ter več uvrstitev v polfinale in četrtfinale.

"Zelo sem vesela, da sva se z Mario že drugič zapored uvrstili na zaključni turnir sezone v Singapur, kjer se pomeri osem najboljših dvojic na svetu. Kljub temu, da sem v zadnjem delu sezone igrala z bolečino v komolcu, so naju konstantni rezultati pripeljali do finala. Z Mario se zelo dobro razumeva, kar se zagotovo pozna na najini poti. Dejali sva, da bova živeli za zaključni turnir. Rehabilitacija komolca poteka v redu in skladno s pričakovanji, na turnirju pa bova naredili vse, da bova na dan prve tekme odlično pripravljeni," je pred odhodom v Azijo povedala Koprčanka.

Komentarji: