V Stožicah za jesenskega prvaka

V 18. kolu 1. SNL nogometaše Maribora čaka generalka pred tekmo s Sportingom.

Objavljeno
22. november 2014 10.43
LIGA PRVAKOV
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport
Ljubljana – Pokalna zaušnica Domžalčanov še boli, a Olimpiji se v današnjem derbiju 18. kola 1. SNL ponuja priložnost za oddolžitev. Veseli bi je bili tudi pri Celju in Mariboru. Celjani bodo gostovali v Velenju, v generalki za torkov dvoboj lige prvakov v Lizboni pa bo vijoličaste v Ljudskem vrtu izzvala Luka Koper. Danes bo še tekma v Novi Gorici, jutri pa v Domžalah (Radomlje).

Nova Gorica: Gorica – Zavrč
(sobota, Mitja Žganec, 14): Novo poglavje s trenerjem Iztokom Kavčičem vrača Gorico v izhodišče pred trojčkom naslovov državnega prvaka sredi minulega desetletja. Tik pred bankrotom so se Goričani oprli na domače sile s trenerjem Pavlom Pinnijem na čelu in sledilo je obdobje debelih krav. Toda za Kavčiča, trenerja s šampionskimi izkušnjami v mlajših kategorijah, so izhodišča precej slabša. Klubski temelji so silno majavi, domačih igralcev s povprečno vrednostjo je preveč, s presežno premalo, Parmini tujci »na goriškem odlagališču« pa so prej breme kot pomoč.

Maribor: Maribor – Luka Koper (Nejc Kajtazović, 16): Za vijoličaste je dvoboj s Koprčani še eden v nizu domačih neugodnih tekem. Vse prejšnje, z Olimpijo, Celjem in Domžalami so se izšle slabo, a gostje vendarle ne sodijo v njihovo kategorijo. Težave si Mariborčani lahko nakopljejo le sami, če ne bodo hitro razbili koprskega bunkerja.

Velenje: Rudar – Celje (Damir Skomina, 16): Uvrstitvi na lestvici in celjski niz tekem brez poraza (15) jasno razkrivata favorite. Velika zmota! Celjani v tej sezoni resda ugajajo, ampak z lokalnim tekmecem še niso poravnali računov iz minule sezone. Doma so sicer končali niz štirih porazov, niso pa zmagali. Tudi zdaj bi bila točka več kot sprejemljiva, pri čemer poškodba nesojenega reprezentančnega debitanta Sebastjana Verbiča za moštvo trenerja Simona Rožmana ni kdo ve kako velik hendikep. Najboljši celjski strelec je bil na reprezentančnih pripravah »žrtev« mariborskega »diverzanta« Petra Stojanovića, ki niti na treningih nikomur ne prizanaša.

Ljubljana: Olimpija – Domžale (Dejan Balažič, 18): So se zeleno-beli po pokalnem debaklu kaj naučili? Kapetan Aleksander Šeliga napoveduje taktično drugačno Olimpijo z Andražem Šporarjem in Nikom Omladičem na čelu, ki ju je bilo močno pogrešati v torek v Stožicah proti Kolumbiji. Domači strokovni tabor je imel veliko časa, da je analiziral napake in sestavil nov načrt, s katerim bi zlomil najbolj neugodno, tudi nazadnjaško in tekmovalno igro v ligi. Ta Domžalčane iz tekme v tekmo bliža vlogi kandidata št. 1 za naslov državnega prvaka. Jesenski naslov bi lahko potrdili že drevi. Pri Olimpiji se stopnjuje tudi vročica pred decembrskim občnim zborom. Predsednik Izet Rastoder je sicer že postavil temelje za svojo utrditev na čelu kluba, a programa, s katerim bi Olimpiji vlival lepšo prihodnost in si pridobil zaupanje širšega okolja, še nima. Ima le željo prepričati še kakšnega investitorja. Predvsem tujega, ker domačih kapitalcev ni. Upa, da bo pripeljal Ruse.

Domžale: Kalcer Radomlje – Krka (nedelja, Dragoslav Perić, 16): Radomljani so čakali na dan D in ga dočakali. Če jutri ne bodo premagali Novomeščanov, so svojo tekmovalno ligaško zgodbo zaključili. Lahko samo še sodelujejo, kot bodo tudi Dolenjci, ki pa še vedno »živijo« z danes na jutri.