Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 4. 2018,
23.20

Osveženo pred

5 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

2

Natisni članek

Andraž Šporar Robert Berić Miha Zajc slovenski nogometaši na delu v tujini Jan Oblak Jan Oblak Kevin Kampl Matjaž Kek Josip Iličić

Ponedeljek, 23. 4. 2018, 23.20

5 let, 12 mesecev

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Veličasten preobrat v režiji Zajca #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

2

Kako je šlo konec tedna slovenskim nogometašem na delu v tujini? Robert Berić je v majici Saint Etienna zabil še šesti in sedmi prvenstveni gol v drugi polovici sezone, Andraž Šporar je spet zadel na Slovaškem, Jan Oblak je spet zaklenil vrata Atletica v Španiji, Miha Zajc pa je Empoliju do velike zmage na derbiju serie B nad Frosinonejem (4:2) pomagal z dvema podajama.

Matjaž Kek v zaključku tekme do zmage

Matjaž Kek se je v soboto razveselil zmage nad Osijekom. | Foto: Twitter - Voranc Matjaž Kek se je v soboto razveselil zmage nad Osijekom. Foto: Twitter - Voranc Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek je v soboto z Rijeko v majhnem derbiju 31. kroga hrvaškega prvenstva premagal Osijek (1:0). Dolgo časa je kazalo, da gledalci na Rujevici ne bodo videli zadetka, nato pa je premoč gostiteljev, ki so imeli od 74. minute igralca več, kronal Jakov Puljić. V 88. minuti je odločil zmagovalca.

Kekova četa je upala, da bo Dinamo v nedeljo izgubil na derbiju proti Hajduku v Splitu, kar bi pomenilo, da bi se lahko resneje vmešala v boj za naslov, a so Zagrebčani zmagali z 2:1 in imajo še naprej devet točk prednosti pred Rečani.

Jan Oblak je blizu temu, da še tretjič postane najboljši vratar prve španske lige. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jan Oblak je blizu temu, da še tretjič postane najboljši vratar prve španske lige. Foto: Guliverimage/Getty Images

Vratarji:

Jan Oblak: potem ko je v četrtek na tekmi v San Sebastianu prejel kar tri gole, je še vedno v igri, da prejme nagrado zamora, za vratarja z najmanj prejetimi goli v prvi španski ligi. V 34. krogu se je izkazal z nekaj obrambami pri nedeljskem remiju Atletica z 0:0 proti Betisu v Madridu. V 34 prvenstvenih krogih je prejel le 18 golov in ima štiri kroge pred koncem prvenstva pred vratarjem Barcelone Marcom Andrejem ter Stegnom še vedno gol prednosti, ob tem pa je odigral tudi tekmo več. Nemec namreč ta konec tedna v prvenstvu ni bil dejaven, saj je s Katalonci zaigral v finalu španskega pokala, v katerem je skupaj s soigralci s 5:0 odpihnil Sevillo.

Vid Belec: v nedeljo je s Sampdorio v prvi italijanski ligi doživel hud poraz v Rimu, kjer ga je Lazio premagal s 4:0. Slovenski vratar je tudi tokrat sedel na klopi in ni dobil priložnosti za igro.

Jan Koprivec: Pafos je v soboto v skupini za obstanek prekinil niz slabših rezultatov in v gosteh premagal Ermis z 1:0. Pafos ostaja na predzadnjem mestu, a ima pred najslabšim Olympiacosom iz Nikozije ogromno prednost 12 točk, tako da si je že zagotovil obstanek. Primorec tokrat ni branil, ampak spremljal dvoboj s klopi za rezervne igralce.

Nemanja Mitrović z Jagiellonio diha za ovratnik vodilnemu Lechu. | Foto: Twitter - Voranc Nemanja Mitrović z Jagiellonio diha za ovratnik vodilnemu Lechu. Foto: Twitter - Voranc

Branilci:

Kenan Bajrić: potem ko se je s Slovanom iz Bratislave sredi tedna uvrstil v finale slovaškega pokala, je v nedeljo prekinil črn prvenstveni niz, zadnji dve tekmi je namreč izgubil, in v gosteh pri Trenčinu zmagal s 3:1. Tudi tokrat je bil na igrišču od prve do zadnje minute.

Jure Balkovec: z Barijem, za katerega v zadnjem času zelo pogosto igra, je v soboto v drugi italijanski ligi osvojil točko na gostovanju pri Foggii. Odigral je vso tekmo, končni rezultat je bil 1:1, Bari pa je na sedmem mestu, ki pelje v končnico za napredovanje v serie A.

Bojan Jokić: novopečeni kapetan Slovenije je v ruski premier ligi v nedeljo pri moskovski Lokomotivi remiziral z 0:0. Tudi tokrat je odigral celotno tekmo.

Luka Krajnc: Frosinone je na derbiju 37. kroga druge italijanske lige doma v ponedeljek zvečer izgubil proti vodilnemu Empoliju Mihe Zajca z 2:4. Štajerec je v obrambni vrsti odigral vso tekmo, njegov klub pa je po bolečem porazu z drugega mesta padel na četrto. Ta ob koncu sezone ne prinaša neposredne uvrstitve v prvo ligo, saj neposredno napredujeta le prvi in drugi, bi pa imel Frosinone popravni izpit za napredovanje v play-offu.

Miha Mevlja: z Zenitom, s katerim se bori za drugo mesto, ki vodi v ligo prvakov, je v nedeljo v ruski premier ligi razočaral pri Arsenalu iz Tule in remiziral s 3:3. Tudi tokrat je igral od prve do zadnje minute. Zenit je ostal na četrtem mestu.

Nemanja Mitrović: Jagiellonia Bialystok je v skupini za prvaka poljskega prvenstva v gosteh s 3:0 premagala Korono Kielce. Za vodilnih Lechom še vedno zaostaja za točko. Ljubljančan je odigral vso tekmo, katero so v prvi postavi gostov začeli vsi trije slovenski nogometaši pri Jagiellonii, Mitrović, Lazarević in Bezjak.

Aljaž Struna: s Palermom, ki je trenutno na tretjem mestu druge italijanske lige, je v soboto doma visoko odpravil Avellino (3:0) in prekinil niz slabših rezultatov, saj v zadnjih štirih tekmah ni občutil sladkosti zmage. Pirančan je odigral vso tekmo.Za vodilnim Empolijem zaostaja 13 točk.

Nejc Skubic: Konayspor je v prvi turški ligi v nedeljo z 2:0 premagal Kasimpaso. Tokrat ga ni bilo niti na klopi.

Miha Zajc se je z Empolijem po velikem preobratu v Frosinoneju (4:2) povsem približal cilju, vrnitvi med najboljše. Pet krogov pred koncem ima pred drugouvrščeno Parmo 13 točk prednosti.  | Foto: Guliverimage/Getty Images Miha Zajc se je z Empolijem po velikem preobratu v Frosinoneju (4:2) povsem približal cilju, vrnitvi med najboljše. Pet krogov pred koncem ima pred drugouvrščeno Parmo 13 točk prednosti. Foto: Guliverimage/Getty Images

Vezisti:

Valter Birsa: v zadnjem času je izgubil status prvokategornika pri italijanskem prvoligašu Chievu. Od prve minute ni igral že sedem tekem. Tako je bilo tudi v nedeljo, ko so Verončani pred domačimi navijači z 1:2 izgubili z milanskim Interjem Samirja Handanovića. Na igrišče je prišel v 67. minuti, ko je njegova ekipa zaostajala z 0:2. V zadnji minuti je poskrbel za podajo, po kateri je Chievo postavil končni izid.

Domen Črnigoj: z Luganom je v prvi švicarski ligi v soboto v razburljivem srečanju v gosteh ostal praznih rok pri Grasshoperju (3:4). V igro je vstopil v 57. minuti, ko je njegov klub zaostajal z 1:2.

Josip Iličić: Atalanta je v nedeljo v prvi italijanski ligi doma z 2:1 premagala Torino. Nogometaši iz Bergama tudi tokrat niso mogli računati na enega glavnih mož svoje ekipe. Kranjčan je še vedno poškodovan in od reprezentančne tekme proti Belorusiji v Ljubljani, na kateri se je poškodoval, ni igral.

Kevin Kampl: RB Leipzig je po hudem domačem porazu proti Hoffenheimu (2:5) v 31. krogu nemškega prvenstva vse bolj oddaljen od mest, ki vodijo v ligo prvakov. Za četrtouvrščenim Bayerjem zaostaja štiri točke. Slovenski reprezentant, ki je sobotni poraz spremljal s klopi za rezervne igralce, je vseeno vesel. Razveselila ga je boljša polovica, s katero pričakujeta otroka, kar je zvezdnik slovenskega in tudi nemškega nogometa ta teden ponosno delil z javnostjo.

 

Can‘t wait for You Baby-Boy 👶🤰❤️!!! #happy #daddylife #proud

A post shared by Kevin Kampl (@kevinkampl) on

Rene Krhin: Nantes je v prvi francoski ligi v petek doma remiziral z Rennesom (1:1). Žal brez pomoči izkušenega slovenskega vezista, ki se je prejšnji teden poškodoval, tako da ni kandidiral za srečanje.

Jasmin Kurtić: s Spalom, ki se krčevito bori za obstanek v prvi italijanski ligi, je v soboto na domačem igrišču proti Romi, polfinalistu lige prvakov, doživel visok poraz. Izgubil je z 0:3, Belokranjec pa je odigral vso tekmo.

Rajko Rotman: z Götzepejem je v prvi turški ligi v nedeljo z 1:1 remiziral v gosteh pri Akhisarsporju. Na igrišče je kot taktična zamenjava prišel v zadnji minuti.

Leo Štulac: Venezia je v soboto v drugi italijanski ligi na tekmi 37. kroga druge italijanske lige na gostovanju pri Novari zmagala s 3:1 in se na lestvici povzpela na šesto mesto, ki pelje v končnico za napredovanje v serie A. Primorec je dvoboj spremljal na klopi za rezervne igralce.

Benjamin Verbič: med tednom se je s kijevskim Dinamom uvrstil v finale ukrajinskega pokala in zabil tretji gol v njegovem dresu, odkar je pozimi prišel iz Danske. V nedeljo je Dinamu pomagal do prvenstvene zmage nad Veresom v gosteh s 4:1, a tokrat ni zadel, čeprav je bil na igrišču od prve do zadnje minute. Zmagal je tudi Šahtar, tako da Kijevčani za trenutno vodilnim ukrajinskim prvoligašem še vedno zaostajajo za tri točke.

Miha Zajc: z Empolijem je preskočil še eno oviro na poti do vrnitve v serie A. V ponedeljek je na derbiju kroga gostoval pri Frosinoneju in ga premagal s 4:2. Primorec je odigral 86 minut in blestel na igrišču, saj je prispeval podaji za prvi in tretji zadetek Empolija. Frosinone je na začetku drugega polčasa povedel z 2:1, a so nato gostje iz Toskane poskrbeli za popoln preobrat. Zajc je v tej sezoni prispeval osem zadetkov in 12 podaj. Empoli ima pred Parmo in Palermom 13 točk prednosti, tako da si lahko napredovanje zagotovi že v naslednjem krogu. Do konca rednega dela sezone klube v drugi italijanski ligi čaka še pet tekem.

Zmaga Empolija s 4:2, podaji Zajca pri 1:45 in 3:45:

Na Apeninskem polotoku se pojavljajo govorice, da sta na 23-letnega Slovenca vrgla oko prvoligaša Udinese in Fiorentina, oba pa naj bi morala po poročanju italijanskih medijev za nekdanjega člana Olimpije odšteti pet milijonov evrov, če ga bosta želela spraviti v svoje vrste.

Robert Berić je v prvi francoski ligi v drugi polovici sezone v 12 nastopih zmogel kar sedem golov. | Foto: Reuters Robert Berić je v prvi francoski ligi v drugi polovici sezone v 12 nastopih zmogel kar sedem golov. Foto: Reuters

Napadalci:

Robert Berić: odkar se je po neuspešni epizodi v Belgiji, kjer je kot član Anderlechta dobival zelo malo priložnosti za igro, vrnil v Saint Etienne, gre Krčanu v Franciji odlično. V nedeljo je zabil dva nova gola, ko je tekmo proti Troyesu sicer na nezadovoljstvo številnih navijačev tega francoskega velikana še četrtič na zadnjih šestih tekmah začel na klopi, a na igrišče ob zaostanku svojega moštva z 0:1 prišel ob polčasu.

V 68. minuti je poskrbel za izenačenje, že šest minut pozneje pa zadel še drugič in, kot se je izkazalo pozneje, zadel za novo zmago Saint Etienna. Ta je po četrti zmagi na zadnjih petih prvenstvenih tekmah skočil na šesto mesto in za petim, ki prinaša Evropo, zaostaja samo še za točko.

Berić je v 12 tekmah v prvi francoski ligi zabil že kar sedem golov in prispeval tudi podajo, Francoze pa je tako navdušil, da so mu nadeli novo ime. Nekateri ga že kličejo Berigol.

Zadetka Roberta Berića:

Roman Bezjak: Jagiellonia Bialystok je v zelo pomembnem srečanju poljskega prvenstva nadigrala Korono Kielce. V gosteh je slavila kar s 3:0 in s tem zadržala minimalni zaostanek za vodilnim Lechom (-1). Korošec je odigral 82 minut in prispeval ogromen delež k zmagi, saj je v 63. minuti povedel goste v vodstvo. To je bil njegov tretji zadetek, odkar se je pozimi iz Nemčije preselil na Poljsko. 

Zadetek Romana Bezjaka pri 1:07:

Tim Matavž: prejšnji konec tedna je prekinil strelski post, ki je trajal od decembra lani, in zabil deseti prvenstveni gol za Vitesse, potem pa med tednom zadel še enkrat. Zdaj je pri enajstih prvenstvenih golih, njegov Vitesse pa se je razvrstil na sedmo mesto, kar pomeni, da se bo ob koncu prvenstva, ki se bo začel prihodnji konec tedna, s soigralci potegoval za Evropo. Ta konec tedna je počival.

Andraž Šporar: potem ko se je s Slovanom iz Bratislave sredi tedna uvrstil v finale slovaškega pokala in na tej tekmi tudi zadel, se je med strelce vpisal tudi v nedeljo pri prvenstveni zmagi s 3:1 v gosteh pri Trenčinu. V deveti minuti je dosegel prvi gol na tekmi. Zdaj je pri dveh prvenstvenih golih v devetih nastopih. Na igrišču je bil do 87. minute.

Na seznamu so nogometaši, ki so se znašli na prvem reprezentančnem seznamu novega selektorja Tomaža Kavčiča za prijateljski tekmi proti Avstriji v Celovcu in Belorusiji v Ljubljani marca letos.

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Igralec

Liga

Tekma

Podatki

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 1. liga

Brez tekme ta konec tedna.

 

Timi Max Elšnik (Swindon Town)

Anglija, 4. liga

Swindon Town : Grimsby Town 0:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Džengis Čavušević (Adelaide United)

Avstralija, 1. liga

Melbourne Victory - Adelaide United, nedelja 10.00

Zaradi poškodbe bo odsoten dlje časa.

Rajko Rep (LASK)

Avstrija, 1. liga

LASK : Austria Dunaj 1:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 2. liga

Kapfenberger : Wacker Innsbruck 2:1

Igral je vso tekmo.

Alen Ožbolt (Hartberg)

Avstrija, 2. liga

Floridsdorfer : Hartberg 0:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Nicolas Rajsel (Oostende)

Belgija, 1. liga, skupina za ligo Europa

Oostende : Beerschot Wilrijk 2:2

Ni igral, ostal je na klopi.

Željko Filipović (Dinamo Brest)

Belorusija, 1. liga

Dinamo Brest : Smolevichy STI 2:2

Ni igral, sedel je na klopi.

Dino Martinović (Lokomotiv Plovdiv)

Bolgarija, 1. liga, skupina za obstanek

Lokomotiv Plovdiv : Septemvri Sofija 0:2

Ni kandidiral za tekmo.

Emil Velić (Mladost Doboj)

BiH, 1. liga, skupina za obstanek

Vitez : Mladost Doboj 1:2

Ni igral.

Darko Zec (Radnik Bijeljina)

BiH, 1. liga, skupina za prvaka

Radnik Bijeljina : Zrinjski 1:2

Ni igral.

Erik Janža (Pafos)

Ciper, 1. liga, skupina za obstanek

Ermis : Pafos 0:1

Odigral je vso tekmo.

David Poljanec (Nea Salamis)

Ciper, 1. liga, skupina za obstanek

Nea Salamis : Doxa 4:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Andraž Struna (Anorthosis)

Ciper, 1. liga, skupina za prvaka

Apollon : Anorthosis 3:1

Odigral je celo tekmo.

Nermin Haljeta (FK Teplice)

Češka, 1. liga

Karvina : Teplice 1:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Milan Kocić (Bohemians)

Češka, 1. liga

Bohemians : Vysočina Jihlava 1:1

Odigral je vso tekmo.

Damjan Vuklišević (Slovan Liberec)

Češka, 1. liga

Slovan Liberec : Slavija Praga 0:0

Ni ga bilo niti na klopi.

Gregor Sikošek (Silkeborg)

Danska, 1. liga

Helsingor : Silkeborg 0:0

 

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Filip Valenčič (HJK Helsinki)

Finska, 1. liga

HJK : Kups 1:2

V 5. minuti je dosegel zadetek za 1:0, nato pa odigral le prvi polčas. V tej sezoni je v treh nastopih je dosegel tri zadetke in je najboljši strelec finskega prvenstva.

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Guingamp : Monaco 3:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Jan Repas (Caen)

Francija, 1. liga

Metz : Caen 1:1

Igral je v prvem polčasu.

Patrik Eler (Nancy)

Francija, 2. liga

Nancy : Auxerre 2:1

Ni kandidiral za nastop.

Ivan Firer (Auxerre)

Francija, 2. liga

Nancy : Auxerre 2:1

Ni kandidiral za nastop.

Matic Kotnik (Panionios)

Grčija, 1. liga

Panionios : Panathinaikos 0:3

Igral je v prvem polčasu.

Matic Črnic (Rijeka)

Hrvaška, 1. liga

Rijeka : Osijek 1:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Petar Stojanović (Dinamo Zagreb)

Hrvaška, 1. liga

Hajduk : Dinamo Zagreb 1:2

Igral je celo tekmo.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 1. liga

Chievo : Inter 1:2

Ni igral, sedel je na klopi.

Samir Handanović (Inter)

Italija, 1. liga

Chievo : Inter 1:2

Igral je celo tekmo.

Siniša Anđelković (Venezia)

Italija, 2. liga

Novara : Venezia 1:3

Ni igral, ostal je na klopi.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Parma : Carpi 2:1

Odigral je 73 minut.

Armin Bačinović (Sambenedettese)

Italija, 3. liga

Pordenone : Sambenedettese 4:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Maks Barišić (Catania)

Italija, 3. liga

Catania : Trapani 1:2

Igral je vso tekmo.

Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds)

Japonska, 1. liga

Urawa Reds : Consadole Sapporo 0:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Nejc Pečnik (Tochigi)

Japonska, 2. liga

Yokohama : Tochigi 0:0

Odigral je vso tekmo.

Miha Blažič (Ferencvaroš)

Madžarska, 1. liga

Ferencvaroš : Paksi SE 2:2

Odigral je vso tekmo in v 47. minuti izenačil na 1:1. To je njegov četrti zadetek v tej sezoni.

Denis Klinar (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Diosgyor : Puškaš 0:1

Ni kandidiral za tekmo.

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Diosgyor : Puškaš 0:1

Odigral je vso tekmo in v zadnji minuti prejel rumeni karton.

Dominic Maroh (Köln)

Nemčija, 1. liga

Köln : Schalke 2:2

Igral je od 32. minute.

Mišo Brečko (Nürnberg)

Nemčija, 2. liga

Holstein Kiel : Nürnberg 1:3

V igro je vstopil v 87. minuti.

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Greuther Fürth : Bochum 1:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Meppen : Sportfreunde Lotte 2:1

Odigral je vso tekmo.

Etien Velikonja (Willem II)

Nizozemska, 1. liga

Ta konec tedna nima tekme.

Zaradi poškodbe bo odsoten dlje časa.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 1. liga

Ta konec tedna nima tekme.

Zaradi poškodbe bo odsoten dlje časa.

Roy Rudonja (RKC Waalwijk)

Nizozemska, 2. liga

RKC Waalwijk : Go Ahead Eagles 2:1

Ni kandidiral za tekmo.

Slobodan Vuk (Tromsö)

Norveška, 1. liga

Tromso : Sandefjord 4:1

Ni igral, sedel je na klopi.

Sandi Arčon (Gornik Zabrze)

Poljska, 1. liga, skupina za prvaka

Gornik Zabrze : Wisla Plock 0:1

Ni kandidiral za tekmo.

Goran Cvijanović (Korona Kielce)

Poljska, 1. liga, skupina za prvaka

Korona Kielce : Jagiellonia Bialystock 0:3

Odigral je vso tekmo in prejel rumeni karton.

Matic Fink (Cracovia Krakov)

Poljska, 1. liga, skupina za obstanek

Lechia Gdansk : Cracovia Krakov 0:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Boban Jović (Slask Vroclav) Poljska, 1. liga, skupina za obstanek Nieciecza : Slask Wroclaw 1:2 Ni kandidiral za tekmo.

Uroš Korun (Piast Gliwice)

Poljska, 1. liga, skupina za obstanek

Piast Gliwice : Pogon Szczezin 0:0

Odigral je drugi polčas.

Dejan Lazarević (Jagiellonia Bialystok)

Poljska, 1. liga, skupina za prvaka

Korona Kielce : Jagiellonia Bialystock 0:3

Odigral je 60 minut.

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga, skupina za prvaka

Wisla Krakow : Legia Varšava 0:1

Igral je devet minut in moral z igrišča zaradi poškodbe.

Saša Aleksander Živec (Piast Gliwice)

Poljska, 1. liga, skupina za obstanek

Piast Gliwice : Pogon Szczezin 0:0

Odigral je vso tekmo.

Dejan Djermanović (Stal Mielec)

Poljska, 2. liga

Stal Mielec : Odra Opole 2:2

V igro je vstopil v 80. minuti.

Žiga Škoflek (Stal Mielec)

Poljska, 2. liga

Stal Mielec : Odra Opole 2:2

Odigral je 34 minut.

Miha Goropevšek (Olimpia Grudziadz)

Poljska, 2. liga

Olimpia Grudziadz : Chojniczanka Chojnice 0:1

Ni igral.

Matej Podlogar (Olimpia Grudziadz)

Poljska, 2. liga

Olimpia Grudziadz : Chojniczanka Chojnice 0:1

Ni igral.

Dalibor Volaš (GKS Katowice)

Poljska, 2. liga

Chrobry Glogow : GKS Katowice 0:2

Ni kandidiral za tekmo.

Matic Žitko (Olimpia Grudziadz)

Poljska, 2. liga

Olimpia Grudziadz : Chojniczanka Chojnice 0:1

Odigral je vso tekmo.

Gregor Balažic (Ural)

Rusija, 1. liga

Anži Mahačkala : Ural 0:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Matija Boben (Rostov)

Rusija,1. liga

Rubin Kazan : Rostov 1:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Žan Majer (Rostov)

Rusija, 1. liga

Rubin Kazan : Rostov 1:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Miral Samardžić (Anži Mahačkala)

Rusija, 1. liga

Anži Mahačkala : Ural 0:1

Odigral je vso tekmo in prejel rumeni karton.

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 2. liga

Orenburg : Dinamo St. Peterburg 4:3

Odigral je vso tekmo.

Matej Pučko (Oviedo)

Španija, 2. liga

Oviedo : Valladolid 1:2

Ni kandidiral za tekmo.

Andrej Kotnik (Formentera)

Španija, 3. liga

Formentera : Sabadell 1:3

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Elvis Bratanović (Neuchatel Xamax)

Švica, 2. liga

Servette : Neuchatel Xamax 0:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Kenan Fatkić (Chiasso)

Švica, 2. liga

Chiasso : Aarau 0:2

Igral je celo tekmo.

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga

Schaffhausen : Repperswil Jona 2:4

Igral je celo tekmo.

Dalibor Stevanović (Servette)

Švica, 2. liga

Servette : Neuchatel Xamax 0:0

Igral je celo tekmo.

Sašo Fornezzi (Antalyaspor)

Turčija, 1. liga

Fenerbahče : Antalyaspor 4:1

Ni kandidiral za tekmo.

Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution)

ZDA in Kanada, 1. liga

Columbus Crew : New England Revolution 2:2

Ni igral, ostal je na klopi.

Ne spreglejte