SLOVO LEGENDE?

Vonnova v joku: Žalostno je, moje telo ne bo zdržalo

Čez štiri leta, ko bodo olimpisjke igre v Pekingu, bo stara že 37 let.
Fotografija: Lindsey Vonn. FOTO: Ap
Odpri galerijo
Lindsey Vonn. FOTO: Ap

PJONGČANG – Ameriška smučarka Lindsey Vonn, največja tekmica Tine Maze, je s solzami v očeh napovedala slovo od smučarskih strmin. Po osvojeni bronasti medalji v smuku je potrdila tisto, kar so mnogi pričakovali, in napovedala, da je na naslednjih olimpijskih igrah leta 2022 v Pekingu najverjetneje ne bo. »Žalostno je, to je bil moj zadnji smuk na olimpijskih igrah. Moje telo verjetno ne bo zdržalo naslednja štiri leta,« je dejala v prvem intervjuju po osvojenem tretjem mestu.


Današnji nastop je bil za Vonnovo še posebej čustven, saj je želela z zmago počastiti spomin na dedka. A čeprav ji ni uspelo zmagati, pravi, da je ponosna nase, da je ponosna na medaljo, saj je dala vse od sebe in se borila od začetka do konca. »Zelo sem si želela, še posebej zaradi dedka. Mislim, da je danes ponosen name. Potrudila sem se, dala sem vse od sebe in res sem ponosna, da sem lahko tekmovala s tako enkratnimi dekleti, da sem imela podporo. Bilo je zabavno in upam, da bom jutri lahko presenetila.«

Lindsey Vonn. FOTO: Ap
Lindsey Vonn. FOTO: Ap

Vonnova je sicer že večer pred smukom napovedala, da bo to verjetno njen zadnji smukaški olimpijski nastop, in dodala, da ve, kaj se pričakuje od nje. Po tekmi, na kateri je zasedla tretje mesto, zmagala je Italijanka Soffia Goggia, Norvežanka Ragnhild Mowinckel je bila tretja, se je na twitterju zahvalila vsem za podporo in dodala, da je najstarejša smučarka, ki ji je uspelo osvojiti odličje, kar je tudi svojevrsten uspeh.  







Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije