Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 26.05.2017 15:28:15

Madžari so favoriti, toda naši se jih ne bojijo

Kapetan Uroš Stoklas bo svojo ekipo skupaj s trenerjem Blaho odločno povedel proti Madžarom.
Stane Kadunc
Danes ob pol štirih popoldne čaka slovensko moško kegljaško reprezentanco na SP v Nemčiji zelo težka tekma. Njihovi nasprotni so ena najmočnejših reprezentanc na tem prvenstvu, Madžarska.

Naši vzhodni sosedje so na stavnicah glavni nasprotniki izvrstni Srbiji za naslov svetovnega prvaka. Toda Madžari na tem prvenstvu še niso pokazali prav veliko. Sicer so v vseh treh nastopih presegli mejo 3800 kegljev, toda najboljši rezultat jim je le 3860 kegljev. To pa ni dosti več, kot so naši dosegli proti Nemcem. Vsekakor pa so aktualni svetovni rekorderji (4012) na tej tekmi veliki favoriti. Toda v našem taboru so vsi igralci zelo optimistični. Odločno bodo šli tudi v to tekmo. Zavedajo se, da so tudi oni sposobni vrhunskih rezultatov. Poleg tega pa so že dokazali, da se jim ni treba nikogar bati. Res je, da naši sosedje nimajo tako vrhunske ekipe kot pred dvema letoma, ko sta bila v njej tudi Tamas Kiss in Atila Nemes, toda tudi njihove zamenjave niso dosti slabše.

V našem taboru so se na tekmo mirno pripravljali v bazi. Zato jih razumljivo ni bilo na ženski tekmi, da se ne bi po nepotrebnem utrujali. Vsi so zelo osredotočeni na samo tekmo in si želijo pokazati največ, kar zmorejo. Trener Robi Blaha je tokrat s postavo malce presenetil. Upošteval je tudi, kako so bili fantje razpoloženi na tekmi z Estonijo. V uvodni par je postavil Kranjčana Janžeta Lužana in kapetana ekipe Uroša Stoklasa. Slednji kar poka od velike želje, da se dokončno izkaže in tako potegne voz proti presenečenju. Malce presenetljivo bosta v drugem paru najmlajši Blaž Čerin, sicer član Ljubelja, in Matej Lepej, ki je član Bresta. Oba sta zelo dobro delovala proti Estoncem in morda bosta prav onadva skrita aduta iz rokava našega selektorja. Tokrat bo v zaključku tekme nastopil izkušeni Ljubljančan Primož Pintarič, ki je tu v vrhunski formi. Družbo na stezah pa mu bo delal Aleš Blaž, zdaj igralec Konstruktorja, sicer pa kranjski mladenič z izredno močnim udarcem.

Pred tekmo je trener Blaha dejal: "Ekipa je tokrat zelo odločna in vsi v en glas pravijo, da še niso rekli zadnje besede. Vsi bodo skušali od sebe dati svoj maksimum in se boriti za vsak kegelj. Vsekakor gremo v tekmo na zmago, saj ne maramo izgubljati. Zato sem bil tudi malce slabe volje po tekmi z Nemci, potem ko smo zelo dobro odigrali. Upam, da nam bo tokrat tudi sreča naklonjena."

Članki iz rubrike