Članki

V finalu Eurosonga po dolgem času Slovenka

Maja Keuc se je uvrstila v finale 56. Eurosonga
Avtor
avtor
13.05.2011 09:10
Čas branja: 1 min

id-F89ZS_keuc_maja_evrovizija.1305047453

Mlada slovenska predstavnica Maja Keuc (na sliki) se je z odličnim nastopom na nocojšnjem evrovizijskem polfinalu v Düsseldorfu uvrstila v finale 56. Eurosonga. Preboj na sobotni evrovizijski finale je uspel tudi predstavnikom iz Estonije, Romunije, Moldavije, Irske, Bosne in Hercegovine, Danske, Avstrije, Ukrajine in Švedske.

Keučeva se je predstavila pod zaporedno številko 13. Na evrovizijski oder je stopila skupaj z vokalistkami Sandro Feketija, Martino Majerle, Ano Bezjak in Katjo Koren.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Finale naj bi si v živo ogledalo 18 tisoč ljudi

Poleg deseterice, ki bo nastopila na velikem tekmovanju, je nocoj v düsseldorfski areni pred približno 18 tisoč ljudi in pred 25 kamerami nemške televizije nastopilo še devet predstavnikov držav. Nizozemska, Belgija, Slovaška, Ciper, Bolgarija, Makedonija, Izrael, Belorusija in Latvija se niso uvrstile v finale.

50:50

Prireditev so vodili Stefan Raab, Anke Engelke, ki se je preizkusila v pozdravljanju v vseh jezikih nastopajočih državah, in Judith Rakers. Slovenski komentator je bil Andrej Hofer, ki je nastop Keučeve takoj, ko je stopila z odra, ocenil kot odličen. Drugi polfinalni večer tekmovanja je med čakanjem na glasove popestrila berlinska plesna zasedba Flying Steps.

Letošnja novost tekmovanja je bila, da so lahko gledalci za malimi sprejemniki glasovali že med samimi nastopi glasbenikov. O deseterici, ki se je uvrstila v finale, so odločili glasovi telefonskega glasovanja v kombinaciji z glasovi nacionalnih strokovnih žirij, in sicer v razmerju 50:50. Novost oziroma zanimivost letošnjega tekmovanja je tudi preimenovanje zelene sobe v rožnato.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
To so državni prvaki iz finančne pismenosti. Bravo!
Finance
Marja Milič To so državni prvaki iz finančne pismenosti. Bravo! 3

Na 4. državnem tekmovanju iz finančne pismenosti za mlade, ki se o osebnih financah učijo v okviru projekta Mladi in denar, se je pomerilo 66 dijakov in učencev s 23 šol. Prvaki so Nino Sajič z OŠ Koseze, Gregor Lončar z Ekonomske šole Celje in Vita Volgemut z II. gimnazija Maribor. Naj učitelji pa so Lorieta Pečoler z OŠ Koseze, Metka Bombek z Ekonomske šole Celje in Jerneja Kučina z Gimnazije Jesenice. Čestitamo!

Aktualno
Izkoristili otroško tekmovalnost in dosegli bolj zdrave zobe pri mladih (Dobra praksa 2017)
Medicina danes
AktualnoNoemi Kandus Izkoristili otroško tekmovalnost in dosegli bolj zdrave zobe pri mladih (Dobra praksa 2017)

Tretja najboljša praksa je po ocenah komisije postal projekt Stomatološke sekcije Slovenskega zdravniškega društva, ki poteka že 35 let. Gre za edinstveno tekmovanje za čiste zobe ob zdravi prehrani (TČZ), katerega bistvo je motivacija otrok za večjo skrb za ustno higieno. Rezultati so tako dobri, da je idejo kot najbolj inovativno prakso na svetu na tem področju nagradila tudi Svetovna zobozdravstvena organizacija.

FINANCE
Manager
Kaj se lahko naučimo od Srbov pri uresničevanju inovacij
Manager
ManagerGorazd Suhadolnik Kaj se lahko naučimo od Srbov pri uresničevanju inovacij 1

Iz nacionalnega tekmovanja za najboljše inovacije, na katero se sicer lahko prijavljajo tudi že uveljavljena podjetja, je v 15 letih zraslo vsaj 80 novih podjetij. Izjemna je tudi bera odcepljenih podjetij, ki jih »rodi« novosadska univerza.

FINANCE
Finančni vodnik 2024: Kam vlagati v času majhne rasti in velikih tveganj
PRO
Finance
Finance PRO Finančni vodnik 2024: Kam vlagati v času majhne rasti in velikih tveganj (PRO)

Če ste zamudili letošnjo izdajo Finančnega vodnika v tisku, si ga lahko preberete v spletni različici.

FINANCE
Manager
Intervju s Plácidom Domingom: Nič se ne more primerjati z veliko produkcijo opere
Manager
ManagerMiran Inhof Intervju s Plácidom Domingom: Nič se ne more primerjati z veliko produkcijo opere

Plácido Domingo je pri 77 letih še vedno neustavljiv. Njegov urnik je bolj natrpan kot pri pol mlajših kolegih. Z njim smo se pogovarjali pred njegovim prvim nastopom v Sloveniji.

IZVOZNIKI
Novice
Hitri pregled tedna: V nemški industriji opozorilno stavkajo, Srbi pa so izbrali koncesionarja za beograjsko letališče
Izvozniki.si
NoviceAnja Zaletel Hitri pregled tedna: V nemški industriji opozorilno stavkajo, Srbi pa so izbrali koncesionarja za beograjsko letališče

Izbrali smo nekaj dogodkov, ki so v preteklem tednu dni zaznamovali dogajanje v državah okoli nas

FINANCE
(E-knjižica) Kako zavarovati naše nepremičnine in avtomobile?
PRO
Finance
Finance PRO (E-knjižica) Kako zavarovati naše nepremičnine in avtomobile? (PRO)

Razkrivamo nekaj največjih pasti pri zavarovanju nepremičnin in avtomobilov.