Že 42. izvedba tekme med zmagovalcema lige prvakov in evropske lige bi se težko začela bolj atraktivno, saj je prvi zadetek padel po manj kot minuti. Med strelce se je vpisal Atleticov napadalec Diego Costa, ki se je po podaji Diega Godina spretno otresel Realovih branilcev, ustrelil praktično z mrtvega kota in premagal vratarja Keylorja Navasa.

Aktualni evropski prvak si je od šoka opomogel šele po dobrih desetih minutah, nato pa prevzel pobudo in si prvo veliko priložnost pripravil v 17. minuti. Tedaj je Jana Oblaka skušal kar s peto premagati Marco Asensio, a je slovenski reprezentančni vratar njegov strel ubranil. Kar ni uspelo Asensiu, je deset minut pozneje Karimu Benzemaju. Napadalec je izkoristil izvrstno podajo Garetha Balea v kazenski prostor, z glavo izenačil na 1:1 ter postavil izid prvega polčasa.

Real je nadaljeval z dominantnejšo predstavo, ki jo je nadgradil z zadetkom v 62. minuti (2:1), potem ko je po roki v kazenskem prostoru z bele točke zanesljivo meril kapetan Sergio Ramos. Zdelo se je, da imajo beli baletniki tekmo pod nadzorom, a proti finišu so se jim v obrambo prikradle nepotrebne napake. Po slabem izbijanju žoge je v 79. minuti v prazno mrežo svoj drugi zadetek dosegel Diego Costa in poravnal na 2:2.

V podaljšku pa sta nato Saul in Koke v 98. in 104. minuti zapečatila popoln preobrat Atletica (4:2), ki mu je torej pripadla prva evropska lovorika sezone.

Dve evropski lovoriki za Oblaka

Oblak je v minuli sezoni sicer igral v svojem četrtem velikem evropskem klubskem finalu, potem ko je v sezoni 2013/14 že igral v finalu nogometne evropske lige z Benfico, dve sezoni pozneje v finalu lige prvakov z Atleticom Madridom, z istim klubom je v sezoni 2017/18 osvojil evropsko ligo, zdaj pa še evropski superpokal. Tudi zaradi tega ga mnogi že zdaj postavljajo za najboljšega slovenskega nogometaša v zgodovini.

Z osvojenima evropskima naslovoma se je tako pridružil nekdanjemu selektorju Slovenije Srečku Katancu, ki je v sezoni 1989/90 s Sampdorio v finalu takratnega pokala pokalnih zmagovalcev po podaljšku premagal Anderlecht. Katanec je sicer igral tudi v finalu pokala Uefa s Stuttgartom in lige prvakov s Sampdorio. Kot član milanskega Interja ima iz sezone 2009/10 v svojem življenjepisu naslov v ligi prvakov tudi Rene Krhin, čeprav ni igral praktično nič.