bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

STA
STA
0 25.05.2018 15:21:19

Trifunović našel zamenjavo za Dragića, MANJKA pa igralec, ki bi ga selektor še kako potreboval!

Profimedia
Selektor slovenske moške članske reprezentance Rado Trifunović je objavil širši seznam kandidatov za kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo proti Španiji in Črni gori, ki bosta na sporedu 28. junija oziroma 1. julija.

Izbrana vrsta aktualnih evropskih prvakov je po štirih tekmah v skupini A na drugem mestu z dvema zmagama in porazoma.

Izbrance Rada Trifunovića v četrtek, 28. junija, čaka obračun s Španijo, v nedeljo, 1. julija, pa bo v Stožicah gostovala še reprezentanca Črne gore. Španci s štirimi zmagami zasedajo vrh skupine, Črnogorci so tretji z razmerjem 1:3.

Selektor Trifunović je na širši seznam uvrstil 21 košarkarjev, sicer pa lahko za posamezen kvalifikacijski cikel prijavi 24 igralcev.

V primerjavi s februarskim spiskom je zgolj ena sprememba. Namesto poškodovanega Zorana Dragića se na seznam vrača Jan Kosi, ki je nase opozoril v pripravah na lansko evropsko prvenstvo, tudi tokrat pa manjka Beno Udrih, ki bi selektorju prišel še kako prav.

V drugi del kvalifikacij za SP se uvrstijo prve tri reprezentance iz vsake od osmih skupin.



"Čez dober mesec igramo prvo tekmo v tretjem kvalifikacijskem oknu. Pred nami sta obračuna s Španijo in Črno goro na domačem terenu. Tega izziva se zelo veselimo in upamo na številno ter glasno podporo naših zvestih navijačev. Na seznam za tretje okno smo si želeli priključiti tudi Martina Kramplja in Mateja Kavaša, ki igrata v ZDA, a sta žal oba poškodovana. Širši seznam v primerjavi s februarskim ciklom ni bistveno spremenjen. Vsem igralcem, ki še tekmujejo v končnicah državnih prvenstev, želimo veliko športne sreče in uspehov, preostalim pa zaslužen počitek. Želimo si, da vsi igralci na zbor pridejo zdravi," je dejal selektor Trifunović.

Na širšem seznamu je tudi mladi zvezdnik madridskega Reala Luka Dončić, ki ga junija onstran velike luže čaka nabor lige NBA.

Na seznamu so nosilci ekipe Gašper Vidmar, Klemen Prepelič, Vlatko Čančar, Edo Murić in Luka Vončina.

Poleg njih je selektor na seznam širše ekipe postavil še Žigo Dimca, Gregorja Hrovata, Miho Lapornika, Blaža Mahkovica, Matica Rebca, Luko Rupnika, Žana Marka Šiška in Saša Zagorca.

Na seznamu so še Jaka Blažič, Tadej Ferme, Jurij Macura, Blaž Mesiček, Anthony Randolph, Matic Rebec in Aleksej Nikolić.

Značke: košarka, sp

Članki iz rubrike