David Beckham

Upokojeni nogometaš divjal po Londonu, sedaj ga čaka sojenje

STA/B.K.
5. 9. 2018, 13.43
Posodobljeno: 5. 9. 2018, 13.51
Deli članek:

Krivde ni priznal, zato ga sedaj čaka sojenje. Prva obravnava bo že 27. septembra.

Profimedia
Nekdanji nogometaš Manchester Uniteda rad stopi na plin.

Nekdanji angleški nogometni zvezdnik David Beckham pred sodiščem v Londonu ni priznal krivde za prekoračitev hitrosti, ko so mu 23. januarja v zahodnem Londonu z izposojenim Bentleyjem v coni z omejitvijo 40 milj/uro (64 km/h) namerili 59 milj/uro (95 km/h). Zato ga zdaj čaka sojenje, prva obravnava bo 27. septembra.

Nick Freeman, odvetnik nekdanjega nogometaša, ki je za angleško reprezentanco zbral 115 nastopov, je na avdienci pred sodiščem v Wimbledonu povedal, da je obvestilo o prekršku prišlo po zakonsko določenem roku 14 dni. "O prekoračitvi hitrosti se sploh ne moremo pogovarjati. Ne izpodbijam dejstva, da je bilo obvestilo vročeno, pravim le, da je bilo vročeno prepozno," je dejal Freeman.

Triinštiridesetletni Beckham na sodišče ni prišel, njegov odvetnik je še sporočil, da ga bržkone ne bo niti na prvo obravnavo.

Beckham je prvič angažiral Freemana leta 1999, ko so mu odvzeli vozniško dovoljenje za osem mesecev, ker je s svojim Ferrarijem v območju dovoljene hitrosti 50 milj na uro vozil 76 milj na uro. Freemanu je takrat uspelo s pritožbo, da je Beckham le bežal pred paparaci.