Pokal Slovenije: Remi Aluminija in Krke

Nogometaši Aluminija so v Kidričevem na prvi tekmi četrtfinala pokala remizirali s Krko z 0:0. 

Objavljeno
18. oktober 2017 22.07
bsa*nogomet
N. Gr.
N. Gr.

Kidričevo - Četrtfinale pokala Slovenije se je začelo že včeraj, ko je Gorica v Kranju premagala Triglav z 0:1, Celje pa je prepričljivo odpravilo Muro s kar 4:0. Olimpija in Maribor bosta prvi pokalni derbi odigrala 11. novembra, tako da sta bila danes na delu le Aluminij in Krka. 

Ekipi sta v prvem polčasu izpeljali nekaj obetavnih akcij, nekaj več domači, toda mreže niso zatresli. Izid se ni spremenil niti v prvi polovici drugega polčasa, v kateri so bili konkretnejši Novomeščani in prišli do nekaj nevarnih strelov. Enega takih so v 73. minuti sprožili tudi domači, Mensah je tedaj celo oplazil okvir vrat. V 82. minuti je iz bližine streljal Alen Krajnc, toda gostujoči vratar je bil pripravljen, tako da je ostalo pri 0:0, rezultat pa mnogo bolj ustreza gostom iz Novega mesta, ki so lani izpadli iz prve lige. 

Povratne tekme četrtfinala pokala bodo na sporedu 24. oziroma 25. oktobra, datum povratne tekme med Mariborom in Olimpijo pa še ni znan, saj ima Maribor zaradi nastopov v ligi prvakov zelo zgoščen urnik. 

Pokal Slovenije, četrtfinale:

Triglav Kranj - Gorica 0:1 (0:0)
Celje - Mura 4:0 (2:0)
Aluminij - Krka 0:0

Sobota, 11. november:
17.15 Olimpija - Maribor