Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 5. 2018,
14.49

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije priporočila film novinarstvo

Petek, 25. 5. 2018, 14.49

4 leta, 6 mesecev

TV-priporočila

"Lažne" novice, ki so odnesle predsednika Nixona #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
TV-priporočila: Filmi o novinarstvu

Tokrat vam v TV-priporočilih predstavljamo dokumentarne in igrane celovečerce, v katerih ima osrednjo vlogo četrta veja oblasti.


ZGODBE, KI SO PRETRESLE BELO HIŠO


Zamolčani dokumenti (The Post, 2017)

Film Stevena Spielberga se osredotoča na objavo dokumentov iz Pentagona v Washington Postu, s pomočjo katerih so novinarji tega časopisa leta 1971 razkrili resnico o vietnamski vojni. Tom Hanks igra urednika Washington Posta Bena Bradleeja, Meryl Streep pa založnico tega časopisa Kay Graham. • V videoteki DKino in na TViN. | Foto: Film Stevena Spielberga se osredotoča na objavo dokumentov iz Pentagona v Washington Postu, s pomočjo katerih so novinarji tega časopisa leta 1971 razkrili resnico o vietnamski vojni. Tom Hanks igra urednika Washington Posta Bena Bradleeja, Meryl Streep pa založnico tega časopisa Kay Graham. • V videoteki DKino in na TViN.


Mark Felt: Mož, ki je zrušil Belo hišo (Mark Felt: The Man who Brought Down The White House, 2017)

Liam Neeson v biografskem vohunskem trilerju o agentu FBI, znanem pod vzdevkom Globoko grlo, ki je novinarjema časnika Washington Post pomagal razkriti afero Watergate. • V videoteki DKino in na TViN. | Foto: Liam Neeson v biografskem vohunskem trilerju o agentu FBI, znanem pod vzdevkom Globoko grlo, ki je novinarjema časnika Washington Post pomagal razkriti afero Watergate. • V videoteki DKino in na TViN.

Frost Nixon (Frost/Nixon, 2008)

Dramatičen prikaz televizijskega intervjuja britanskega gostitelja pogovornih oddaj Davida Frosta (Michael Sheen) z nekdanjim ameriškim predsednikom Richardom Nixonom (Frank Langella) v času po aferi Watergate. Film je režiral oskarjevec Ron Howard. • V ponedeljek, 21. 5., ob 23.55 na Kanal A in v ponedeljek, 28. 5., ob 20.30 na TV 1000.* | Foto: Dramatičen prikaz televizijskega intervjuja britanskega gostitelja pogovornih oddaj Davida Frosta (Michael Sheen) z nekdanjim ameriškim predsednikom Richardom Nixonom (Frank Langella) v času po aferi Watergate. Film je režiral oskarjevec Ron Howard. • V ponedeljek, 21. 5., ob 23.55 na Kanal A in v ponedeljek, 28. 5., ob 20.30 na TV 1000.*

Več kot igra
Trendi Več kot le serija o nogometu #video

UDARNE NOVICE


V žarišču (Spotlight, 2015)

Pretresljiva resnična zgodba o skupini novinarjev časopisa The Boston Globe, ki so leta 2002 razkrili množično spolno zlorabo otrok v Katoliški cerkvi. Prejemnik oskarjev za najboljši film leta 2015 in najboljši izvirni scenarij! • V videoteki DKino in na TViN. | Foto: Pretresljiva resnična zgodba o skupini novinarjev časopisa The Boston Globe, ki so leta 2002 razkrili množično spolno zlorabo otrok v Katoliški cerkvi. Prejemnik oskarjev za najboljši film leta 2015 in najboljši izvirni scenarij! • V videoteki DKino in na TViN.

Trendi OCENA FILMA: V žarišču

Nesmrtno življenje Henriette Lacks (The Immortal Life of Henrietta Lacks, 2017)

Znanstvena novinarka Rebecce Skloot je napisala knjižno uspešnico o ženski, katere rakaste celice so uporabili za medicinske raziskave, ki so vodile do revolucionarnih zdravstvenih odkritij. Avtorico je filmski priredbi njene knjige odigrala Rose Byrne, hčerko naslovne junakinje, ki novinarki pomaga razkriti zgodbo svoje matere, pa je upodobila Oprah Winfrey. • V torek, 22. 5., ob 2.30 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO. | Foto: Znanstvena novinarka Rebecce Skloot je napisala knjižno uspešnico o ženski, katere rakaste celice so uporabili za medicinske raziskave, ki so vodile do revolucionarnih zdravstvenih odkritij. Avtorico je filmski priredbi njene knjige odigrala Rose Byrne, hčerko naslovne junakinje, ki novinarki pomaga razkriti zgodbo svoje matere, pa je upodobila Oprah Winfrey. • V torek, 22. 5., ob 2.30 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Resnična zgodba (True Story, 2015)

Ko se osramočeni novinar New York Timesa Michael Finkel (Jonah Hill) sreča z obsojenim morilcem (James Franco), ki je več let uporabljal novinarjevo identiteto, njegovo raziskovanje postane nevarna igra. Po številnih nepričakovanih preobratih resnična zgodba vendarle pride na dan. • V videoteki DKino in na TViN. | Foto: Ko se osramočeni novinar New York Timesa Michael Finkel (Jonah Hill) sreča z obsojenim morilcem (James Franco), ki je več let uporabljal novinarjevo identiteto, njegovo raziskovanje postane nevarna igra. Po številnih nepričakovanih preobratih resnična zgodba vendarle pride na dan. • V videoteki DKino in na TViN.

TV-priporočila: Modra kri
Trendi Modra kri za vse ljudi #video

DOKUMENTARCI O NOVINARSTVU


Citizenfour (2014)

Z oskarjem nagrajeni dokumentarec Laure Poitras prikazuje, kako je Edward Snowden S POMOČJO Guardianovega novinarja Glenna Greenwalda razkril množično in nezakonito poseganje v zasebnost ameriške Agencije za nacionalno varnost. • V videoteki DKino in na TViN. | Foto: Z oskarjem nagrajeni dokumentarec Laure Poitras prikazuje, kako je Edward Snowden S POMOČJO Guardianovega novinarja Glenna Greenwalda razkril množično in nezakonito poseganje v zasebnost ameriške Agencije za nacionalno varnost. • V videoteki DKino in na TViN.

Trendi OCENA FILMA: Citizenfour

Charlie Hedbo: Trije dnevi groze (Charlie Hebdo: 3 Days Of Terror, 2015)

Dokumentarna zgodba se začne z grozljivim pokolom v pisarnah satiričnega časnika Charlie Hebdo januarja 2015, ki je sprožil policijsko gonjo po vsej državi in se končal z dramatičnim zajetjem talcev. • Na HBO OD in HBO GO. | Foto: Dokumentarna zgodba se začne z grozljivim pokolom v pisarnah satiričnega časnika Charlie Hebdo januarja 2015, ki je sprožil policijsko gonjo po vsej državi in se končal z dramatičnim zajetjem talcev. • Na HBO OD in HBO GO.

Revija Rolling Stone: Zgodbe z roba (Rolling Stone Magazine: Stories From The Edge, 2017)

Povzetek zadnjih 50 let ameriške glasbe, politike in pop-kulture skozi zorni kot revije, ki razume, da je bil rokenrol več kot le glasba. Rolling Stone je bil kulturna sila, ki je preoblikovala ZDA in družbeno opredelila številne generacije. • Oba dela sta na voljo na HBO GO, drugi del pa tudi na HBO OD. | Foto: Povzetek zadnjih 50 let ameriške glasbe, politike in pop-kulture skozi zorni kot revije, ki razume, da je bil rokenrol več kot le glasba. Rolling Stone je bil kulturna sila, ki je preoblikovala ZDA in družbeno opredelila številne generacije. • Oba dela sta na voljo na HBO GO, drugi del pa tudi na HBO OD.

Herblock: Črno in belo (Herblock - The Black & The White, 2013)

Razsvetljujoči dokumentarec beleži dolgo in vplivno kariero političnega karikaturista Herberta L. Blocka, čigar ilustracije v časniku The Washington Post so več kot pol stoletja pomembno navdihovale moralno držo Američanov. • Na HBO OD in HBO GO. | Foto: Razsvetljujoči dokumentarec beleži dolgo in vplivno kariero političnega karikaturista Herberta L. Blocka, čigar ilustracije v časniku The Washington Post so več kot pol stoletja pomembno navdihovale moralno držo Američanov. • Na HBO OD in HBO GO.

Minimax nagradna igra
Trendi Kaj imajo skupnega Barbie, Obuti maček, kralj Julij in 7 palčkov? #NagradnaIgra

NOVINARSKE KOMEDIJE


Voditelj: Legenda o Ronu Burgundyju (Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, 2004)

Sedemdeseta leta. Voditelj priljubljene televizijske informativne oddaje v San Diegu Ron Burgundy (Will Ferrell) je prepričan, da je novinarstvo moški svet, v katerem ženske nimajo kaj iskati. Ronov svet se obrne na glavo, ko spozna svojo novo sodelavko – ambiciozno novinarko Veronico. • V videoteki DKino. | Foto: Sedemdeseta leta. Voditelj priljubljene televizijske informativne oddaje v San Diegu Ron Burgundy (Will Ferrell) je prepričan, da je novinarstvo moški svet, v katerem ženske nimajo kaj iskati. Ronov svet se obrne na glavo, ko spozna svojo novo sodelavko – ambiciozno novinarko Veronico. • V videoteki DKino.

Voditelj: Legenda se nadaljuje (Anchorman 2: The Legend Continues, 2013)

Sedemdeseta so za njim in legendarni voditelj poročil iz San Diega Ron Burgundy se vrne za pisalno mizo. Ko mu službo spelje žena in sovoditeljica Veronica, mora Ron zbrati poročevalsko ekipo in se zoperstaviti novemu tekmecu. • V videoteki DKino. | Foto: Sedemdeseta so za njim in legendarni voditelj poročil iz San Diega Ron Burgundy se vrne za pisalno mizo. Ko mu službo spelje žena in sovoditeljica Veronica, mora Ron zbrati poročevalsko ekipo in se zoperstaviti novemu tekmecu. • V videoteki DKino.

TV Mreža (Network, 1976)

Ko ostarelega voditelja poročil odstavijo s tega položaja, v živo pove gledalcem, da bo med poslovilno oddajo storil samomor. Šefi televizijske mreže so nadvse presenečeni, ko njegov fanatični izbruh močno dvigne gledanost programa. Jedka satira televizijske etike in kapitalistične paradigme, kjer šteje le dobiček. • V petek, 18. 5., ob 23.10 na TV SLO 1.* | Foto: Ko ostarelega voditelja poročil odstavijo s tega položaja, v živo pove gledalcem, da bo med poslovilno oddajo storil samomor. Šefi televizijske mreže so nadvse presenečeni, ko njegov fanatični izbruh močno dvigne gledanost programa. Jedka satira televizijske etike in kapitalistične paradigme, kjer šteje le dobiček. • V petek, 18. 5., ob 23.10 na TV SLO 1.*

Ubijalski intervju (The Interview, 2014)

Voditelj pogovorne oddaje (James Franco) in televizijski producent (Seth Rogen) pripravita intervju s severnokorejskim diktatorjem Kim Džong-Unom. Nerodna Američana najame CIA, da bi izlet v Pjongjang izkoristila za atentat na samodržca. • V videoteki DKino. | Foto: Voditelj pogovorne oddaje (James Franco) in televizijski producent (Seth Rogen) pripravita intervju s severnokorejskim diktatorjem Kim Džong-Unom. Nerodna Američana najame CIA, da bi izlet v Pjongjang izkoristila za atentat na samodržca. • V videoteki DKino.

Vremenar (The Weather Man, 2005)

Priljubljeni vremenoslovec Dave Spritz (Nicolas Cage) je poslovno izjemno uspešen, njegovo zasebno življenje pa je v razsulu. Na vse pretege se trudi, da bi vzpostavil red, vendar ugotovi, da je življenje tako nepredvidljivo kot vreme. • V sredo, 30. 5., ob 19.15 na FOX Movies.* | Foto: Priljubljeni vremenoslovec Dave Spritz (Nicolas Cage) je poslovno izjemno uspešen, njegovo zasebno življenje pa je v razsulu. Na vse pretege se trudi, da bi vzpostavil red, vendar ugotovi, da je življenje tako nepredvidljivo kot vreme. • V sredo, 30. 5., ob 19.15 na FOX Movies.*

Whiskey Tango Foxtrot (2014)

Zvezdniška igralska zasedba na čelu s Tino Fey v delno biografski komediji o novinarki iz New Yorka, ki je leta 2003 sprejela zadolžitev vojne poročevalke iz Afganistana. • V videoteki DKino. | Foto: Zvezdniška igralska zasedba na čelu s Tino Fey v delno biografski komediji o novinarki iz New Yorka, ki je leta 2003 sprejela zadolžitev vojne poročevalke iz Afganistana. • V videoteki DKino.

Majske premiere na HBO
Trendi Majske premiere na HBO

FIKTIVNO NOVINARSTVO


Trilogija Milenium

Glavna lika odlične švedske trilogije, ki so jo posneli po romanih pokojnega novinarja in pisatelja Stiega Larssona, sta raziskovalni novinar Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) in hekerica Lisbeth Salander (Noomi Rapace). Skupaj razrešujeta umore in razkrivata korupcijo, s katero je prepredena švedska družba. • V videoteki DKino. | Foto: Glavna lika odlične švedske trilogije, ki so jo posneli po romanih pokojnega novinarja in pisatelja Stiega Larssona, sta raziskovalni novinar Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) in hekerica Lisbeth Salander (Noomi Rapace). Skupaj razrešujeta umore in razkrivata korupcijo, s katero je prepredena švedska družba. • V videoteki DKino.


Dekle z zmajskim tatujem (The Girl with the Dragon Tattoo, 2011)

Dekle z zmajskim tatujem je omrežilo tudi Davida Fincherja. Ta je leta 2011 režiral istoimensko ameriško priredbo prvega dela švedske trilogije, glavni vlogi v filmu pa sta odigrala Daniel Craig in Rooney Mara. • V soboto, 26. 5., ob 1.15 na Kino.* | Foto: Dekle z zmajskim tatujem je omrežilo tudi Davida Fincherja. Ta je leta 2011 režiral istoimensko ameriško priredbo prvega dela švedske trilogije, glavni vlogi v filmu pa sta odigrala Daniel Craig in Rooney Mara. • V soboto, 26. 5., ob 1.15 na Kino.*

Udarna novica (Breaking News, 2017)

Televizijskega poročevalca Alexa čaka težka naloga: posneti mora spominski portret sodelavca, ki je umrl v tragični nesreči. Pokojnikova hči ga pri tem vodi, čeprav je bil njen odnos z očetom vse prej kot preprost in ljubeč. • V petek, 4. 6., ob 23.25 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO. | Foto: Televizijskega poročevalca Alexa čaka težka naloga: posneti mora spominski portret sodelavca, ki je umrl v tragični nesreči. Pokojnikova hči ga pri tem vodi, čeprav je bil njen odnos z očetom vse prej kot preprost in ljubeč. • V petek, 4. 6., ob 23.25 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

DKino trilogije
Trendi Trilogije, ki jih ne boste mogli zavrniti #video

Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet TV │Planet HD 3│13 DA
Planet 2 │Planet 2 HD 22│24 DA
Planet PLUS │ Planet PLUS HD 21│23 DA
HBO On Demand │HBO GO 203│240  
HBO │ HBO 2 │ HBO 3 6 in 201 │ 204 │ 206 DA
Kino 219 DA
FOX Movies 216 DA
TV SLO 1 │ TV SLO 2 1 │ 2 DA
Kanal A 8 │ 15 DA
TV 1000 705 DA

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe. 

Ne spreglejte