Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 23.03.2018 19:15:51

Stoch: Planica je moja najljubša letalnica

alesfevzer.com
Poljski skakalec Kamil Stoch se, čeprav si je že pred koncem sezone zagotovil naslov skupnega zmagovalca sezone 2017/18, še ni naveličal zmag.

Dobil je tudi prvo od dveh posamičnih tekem v Planici na finalu sezone in tako dosegel tudi jubilejno 30. zmago v karieri v svetovnem pokalu.

Poljak se je ob zmagi, vodil je že po prvi seriji, v drugi pa jo je s poletom, dolgim 234 metrov (v prvi je potegnil do 245 metrov), le še potrdil, iskreno veselil. Čeprav točk za skupno zmago ne potrebuje več, saj je veliki globus že po tekmah v Vikersundu prejšnji teden v njegovih rokah, pa je Stoch zatrdil, da nikoli ne namerava taktizirati in tudi v Planici je šel na polno.


"To je bil zame res lep in pozitiven dan. A ne samo zame, tudi za moje kolege iz ekipe. Kaj lahko rečem, dobra ekipa smo, trudili smo se tako včeraj kot danes in danes je bilo tudi zelo lepo leteti tukaj. Rad imam to letalnico, to je moja najljubša in še posebej dober občutek je, ko vidiš toliko poljskih navijačev," je letošnji olimpijski prvak in zmagovalec svetovnega pokala poudaril, zakaj se rad vrača na slovensko prizorišče.

Na vprašanje, ali je bilo morda nenavadno, ker je lahko skakal popolnoma sproščeno, pa je dejal: "Občutek danes je bil morda res nekoliko čuden, a tudi odličen. Lahko letim brez pritiskov, ni mi treba razmišljati o zmagi. Samo skočim in skušam dati vse od sebe in pokazati svoj najboljši obraz. Seštejem vse pozitivne občutke, tako da se lahko povsem sprostim," je skrivnost ali pa recept uspeha v Planici razložil Poljak, ki se je seveda razveselil tudi številčne poljske podpore na tribunah in v okolici letalnice - poljski navijači so v teh dneh za slovenskimi namreč trdno na drugem mestu, če bi kakšne nagrade in točke prinašala tudi udeležba športnih navdušencev ob arenah ...

Razmišljal pa je tudi že o sobotni ekipni tekmi: "Morda je zdaj čas tudi za zmago v ekipni tekmi. A veliko bo odvisno tudi od vremenskih razmer. Seveda pa je dodatna spodbuda tudi podpora naših navijačev, tako da damo vsi v poljski ekipi od sebe še več, kot bi sicer," je glavni junak sezone opisal želje za zadnji tekmi v Planici, predvsem sobotno zadnjo ekipno.

Članki iz rubrike