atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 16.01.2018 22:48:04

Švedi z zmago nad Hrvati prvi v skupini A

Reuters
Rokometna reprezentanca Švedske je evropsko prvenstvo začela s porazom proti Islandiji, po zmagah nad Srbijo in danes nad Hrvaško pa celo zasedla prvo mesto in se v nadaljnje tekmovanju uvršča s štirimi točkami. Švedi so gostiteljem za šest golov ušli že v prvem polčasu, v drugem vodili tudi z devetimi goli razlike, na koncu pa zmagali s 35:31.

Pri Švedih je bil v Splitu s šestimi goli najučinkovitejši Albin Lagergren, pri Hrvatih, ki so imeli izredno nerazpoložena vratarja, je sedem golov dosegel nekdanji igralec Gorenja Ivan Čupić.

Ker je v prvi tekmi skupine Srbija z 29:26 premagala Islandijo, Islandci celo zapuščajo prvenstvo, medtem ko brez točke napredujejo Srbi, ki so bili po tekmi z Islandijo zelo razočarani, saj jim je le gol zmanjkal, da bi se že takrat uvrstili v nadaljnje tekmovanje. "Žalosten sem, imeli smo priložnost, toda nismo je izkoristili. Tudi zaradi sodnikov. Gremo domov, Švedi ne morejo premagati Hrvatov," je po tekmi z Islandijo dejal trener Srbije Jovica Cvetković. A se je zmotil. Njegova reprezentanca je dobila pomoč Švedov, tako da bo vendarle igrala v Zagrebu.



Pri Srbiji sta Zdravko Šešum in Bogdan Radivojević dosegla pet golov, pri Islandcih je bil z osmimi goli najbolj razpoložen Gudjur Valur Sigurdsson.

V skupini B presenečenj ni bilo. Francija je z devetimi goli Dike Mema visoko premagala Belorusijo in zasedla prvo mesto, drugo mesto so si po visoki zmagi nad Avstrijo zagotovili Norvežani, največ golov na tekmi, devet, sta dosegla Kristian Bjornsen za Norveško in Nikola Bylik za Avstrijo, brez točk so napredovali Belorusi.

Značke: rokomet, ep

Članki iz rubrike