Kvalifikacije za euro 2016: Srbi padli tudi pred Ronaldovo Portugalsko (VIDEO)

Nogometni svetovni prvaki Nemci so z dvema goloma v razmaku petih minut strli čvrst gruzijski odpor.

Objavljeno
30. marec 2015 01.07
SOCCER-EURO/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Lizbona - Srbski nogometaši tudi po štirih dvobojih kvalifikacijske skupine I za nastop na euru 2016 ostajajo pri eni sami točki (upoštevati pa je treba, da so jim tri kazensko odvzeli), nocoj so morali na gostovanju na štadionu Benfice drugič v tem ciklusu na kolena, Portugalska je bila boljša z 2:1. Tribune so prvič eksplodirale že v deseti minuti, ko je Ricardo Carvalho podajo Fabia Coentraa z glavo preusmeril za hrbet nemočnega čuvaja mreže Vladimirja Stojkovića.

Tudi v nadaljevanju so bili več pri žogi domači, agilnejši so bili tudi v napadu, toda Srbi so prek evrogola Nemanje Matića v 61. minuti vendarle izenačili. A kaj, ko je bila Portugalska že v naslednjem napadu spet v vodstvu, za končni izid je poskrbel Coentrao, ki se je znašel iz oči v oči s Stojkovićem, hladnokrvno sprožil in zadel. Gostitelji so se tako z novim šopom treh točk zavihteli na čelo razpredelnice skupine I z dvema točkama naskoka pred Danci in Albanci.

Pričakovano zmago na gostovanju v Gruziji pa so zabeležili tudi svetovni prvaki Nemci, ki pa še vedno gledajo v hrbet Poljakom, a za njimi zaostajajo le še točko, potem ko ti nocoj niso znali streti irskega oreha (1:1). Za »elf« sta v zadnjih izdihljajih prvega polčasa zadela Marco Reus in Thomas Müller. Gruzijci so vse sile usmerili v obrambo in niso niti enkrat ustrelili v okvir tekmečevih vrat, pa čeravno so imeli na razpolago kar sedem kotov in 16 prostih strelov.

Kvalifikacije za euro 2016: skupina D - Gruzija : Nemčija 0:2 (Reus, Müller), Škotska : Gibraltar 6:1 (Fletcher 3, Maloney 2, Naismith; Casciaro), Irska : Poljska 1:1 (Long; Peszko); vrstni red: Poljska 11, Nemčija in Škotska po 10, Irska 8, Gruzija 3, Gibraltar 0; skupina F - Severna Irska : Finska 2:1 (Lafferty 2; Sadik), Romunija : Ferski otoki 1:0 (Keseru), Madžarska : Grčija 0:0; vrstni red: Romunija 13, Severna Irska 12, Madžarska 8, Finska 4, Ferski otoki 3, Grčija 2; skupina I - Albanija : Armenija 2:1 (Mavraj, Gashi; Movsisjan), Portugalska : Srbija 2:1 (Carvalho, Coentrao; Matić); vrstni red: Portugalska 9, Danska in Albanija po 7, Srbija in Armenija po 1.