Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 26.05.2017 13:07:37

Naša dekleta imajo najmanj bron

Eva Sajko je eden od stebrov ekipe.
Stane Kadunc
Ženska reprezentanca je na SP v Dettenheimu rutinirano opravila z Italijankami in se uvrstila v polfinale.

Že dobre pol ure pred začetkom četrtfinalnih bojev se je pred dvorano nabralo lepo število gledalcev. Pogled je bil kar osupljiv, saj ura ni bila niti pol osmih zjutraj, zato je bila tribuna seveda prepolna. Razlog je bil dvoboj domače moške reprezentance s Čehi. Toda Slovence je seveda bolj zanimal dvoboj med našo žensko reprezentanco in Italijankami.

Prva dva niza sta Fidelova in Kozmusova delovali zelo zaspano. Nasprotnici sta osvojili vsaka po en niz in skupno zaostajali le za tri keglje. Toda potem sta Celjanki prestavili dve hitrosti višje in obe Južni Tirolki (večina reprezentantk in reprezentantov v italijanski reprezentanci so predstavniki Južne Tirolske) sta lahko le še nemo gledali in opazovali, kako raste razlika. Na koncu prve tretjine tekme smo imeli že lepo prednost kar 137 kegljev. Podobna slika pa se je nadaljevala tudi v drugem paru. Eva Sajko in Rada Savič sta še naprej povečevali razliko. Ob koncu njunega nastopa so se Slovenke že tudi teoretično zagotovile polfinale in s tem najmanj bronasto odličje. Dobili smo do takrat štiri dvoboje in ob tem že osvojili več kot 12 nizov.

V zadnjem nizu pa sta naš pohod k maksimalni zmagi nadaljevali še Brigita Strelec in Nada Savič. Posebej je bila razpoložena Brigita, ki je na polovici nastopa imela 321 kegljev. Nada Savič pa je v tem času prikegljala 287 kegljev. Zmaga je bila dokončno potrjena in na vidiku je bil celo nov državni rekord. V zadnjih dveh nizih bi morali obe skupaj podreti še 610 kegljev. Toda trener Lado Gobec je odreagiral drugače in to popolnoma pravilno, saj je v igro poslal dve rezervi, Ireno Mejač in Petro Bašek. S tem je Strelčevi in Savičevi dal malce več počitka, kar je seveda razumljivo, saj nas jutri zjutraj čaka zelo naporen polfinale. Obe rezervistki sta tako ponovno dobili priložnost. Tokrat nista bili tako uspešni kot proti Dankam, toda vseeno sta si do konca suvereno priigrali točki. Zmaga je bila zelo suverena, saj so naše nasprotnicam poklonile le pet nizov, razlika pa je bila gromozanskih 356 kegljev.

Tako po prihodu iz stez je danes najboljša igralka Eva Sajko dejala: "Zelo sem zadovoljna z nastopom. Iz nastopa v nastop je igra boljša. Čutim pa, da je v moji igri še nekaj rezerv. Trdno upam, da bom lahko v polfinalu pokazala še boljši nastop."

Po sami tekmi je bil zadovoljen tudi trener Lado Gobec: "Dekleta so svoj nastop vzela zelo resno. Res je velikanska razlika med nami in Italijankami, toda to so morale pokazati tudi na stezah. Na koncu sem moral dve igralki tudi spočiti. Toda polfinale bo popolnoma drugačna zgodba."

Nasprotnika v polfinalu pa bomo dobili kasneje. To bo zmagovalec najmočnejše tekme četrtfinala med Hrvaško in Madžarsko.

Slovenija – Italija 8:0 (19:5; 3625:3269)
Barbara Fidel – Marion Thaler 3:1 (627:544)
Anja Kozmus – Laura Runggatscher 3:1 (597:543)
Eva Sajko – Stefanie Scholzhorn 4:0 (642:579)
Rada Savič – Anemarie Innerhofer 4:0 (611:545)
Brigita Strelec/Irena Mejač – Christine Innerhofer/Heidi Hofer 3:1 (588:506)
Nada Savič/Petra Bašek – Dagmar Widenhofer 2:2 (560:552)

Članki iz rubrike