Šport > Nogomet
18643 ogledov

Škandal v nogometnem velikanu: Sodnike nagrajevali s prostitutkami

Benfica
Veliki škandal pretresa portugalskega velikana Benfico. Njihov nekdanji predsednik naj bi sodnikom tekem in delegatu lige plačeval prostitutke v zameno za pristransko sojenje.

V portugalski nogometni ligi je prišlo do velikega škandala. Na spletu so se namreč pojavila sporočila, ki sta si jih izmenjala nekdanji predsednik Benfice Paulo Gonçalves in delegat lige Nuno Cabral. Iz njih se po poročanju portugalskega časnika Abola da razbrati, da je Benfica za "pošteno sojenje" sodnike in delegata lige nagrajevala s prostitutkami. Sporočila je na spletu objavil najbolj iskan heker v državi, Rui Pinto.

Gonçalves, ki je Cabrala in sodnike častil s prostitutkami, naj bi pri njihovem angažiranju koristil lažna imena, da bi lažje stvari prikril. Poleg tega naj bi klub Cabralu omogočil VIP vstop v različne nočne klube v Lizboni.

Gre za resnično ogromen škandal portugalskega velikana, ki je lansko prvenstvo končal na drugem mestu in se tudi letos uvrstil v skupinski del Lige prvakov ter velja za pravo institucijo v svoji državi. Po objavljenih sporočilih je jasno, da se bodo glavni akterji tega škandala morali nositi s posledicami. Kakšne bojo, pa bo jasno kmalu.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 09:07 21.september 2018.

    Korupcija ,podkupovanja in nagrajevanja sodnikov .........to je delo FIFE ,ki ima največji delež od nogometa . Dogodki na nogometnih igriščih spominjajo na arene kjer se medsebojno pobijajo gladiatorji ,njihovi lastniki pa uživajo v ložah . FIFA bi lahko z ustrezno ...prikaži večno zakonodaja vse to preprečila .................