krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

1680173506-fgrsghes-45-1680173482221 Necenzurirano

Nova afera na UKC: to je podjetje, ki naj bi mu ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

1704374490-mm2-0899-1704374452059 Njena.si

To je Goran Dragić naredil za slovenske otroke

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

STA
STA
0 05.08.2018 13:36:44

Žagar še sedemnajstič zapored državni prvak

alesfevzer.com
S tretjo, finalno preizkušnjo, se je v soboto v Petišovcih pri Lendavi končalo letošnje državno prvenstvo posameznikov v speedwayu. Po pričakovanjih je brez izgubljene točke v prvenstvu slavil Matej Žagar (AMTK Ljubljana), ki si je s tem na ovalu, kjer je pričel svojo kariero, privozil že 17. zaporedni naslov najboljšega v Sloveniji.

Drugo mesto si je v finalni vožnji priboril Hrvat Jurica Pavlic, tretje pa član AMD Krško, Matic Ivačič. Slednji je s tem prvič v karieri postal slovenski podprvak, tretje mesto v prvenstvu pa si bo pod letošnjo sezono zabeležil najboljši slovenski mladinec in Žagarjev klubski kolega Nick Škorja.

Na tokratni dirki Škorja ni blestel, saj se je komaj prebil v veliki finale, kjer pa je v cilj privozil na nehvaležnem četrtem mestu.

Prepričljivi zmagi v državnem prvenstvu navkljub se je Žagar moral na zadnji dirki kar pošteno potruditi, da je ostal nepremagan. Tako je Poljaka Marcela Kajzerja premagal šele po treh krogih boja, prav tako pa je z drznim prehitevanjem po notranji strani zavoja šele v tretjem krogu prišel pred Škorjo. Ta je sicer po tem manevru zdrsnil v zaščitne ograje, a kasneje nadaljeval s tekmovanjem.

"Vedno znova, pa čeprav že sedemnajstič, mi naslov slovenskega prvaka pomeni več, kot si verjetno misli marsikdo ... Upam, da bo to tudi dobra priprava na novo dirko serije Speedway GP, ki me čaka naslednjo soboto na Švedskem," je po dirki povedal vidno dobro razpoloženi Žagar.

Dogajanje je spremljalo dobrih tisoč gledalcev, ki so videli borbeno dirko, ki so jo popestrili dirkači iz kar osmih držav. Najbolj zanimivo ime med tujci je bil seveda Pavlic, ki pa je že v prvem nastopu moral priznati premoč izjemno razpoloženemu Ivačiču. Ta je v rednem delu dirke klonil le proti Žagarju, v finalu pa je moral priznati premoč Pavlici, ki je s tem razveselil tudi številne hrvaške navijače.

Prireditev je minila tudi v znamenju 40-letnice najmlajšega speedway kluba v Sloveniji. "To je bila tekmovalno, organizacijsko in po zadovoljstvu gledalcev zagotovo ena najboljših dirk v tem zadnjem desetletju," je po dirki komentiral predsednik Speedway Team Lendava Andrej Matjašec.



Rezultati, DP, Petišovci:

1. Matej Žagar (AMTK Ljubljana) 15+3
2. Jurica Pavlic (Hrv) 13+2
3. Matic Ivačič (AMD Krško) 14+1
4. Nick Škorja (AMTK Ljubljana) 10+0
5. Marcel Kajzer (Pol) 10
...
8. Denis Štojs (AMD Krško) 8
16. Jernej Hriberšek (AMD Krško) 0

Značke: speedway, dp

Članki iz rubrike