Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 10. 2018,
22.26

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Srečko Katanec Irak pripravljalna tekma

Torek, 16. 10. 2018, 22.26

5 let, 6 mesecev

Pripravljalne tekme, 15. in 16. oktober 2018

Brazilci v sodnikovem podaljšku zabili Argentincem #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Zagrizeni nogometni tekmici Brazilija in Argentina sta se pomerili na prijateljski tekmi v Savdski Arabiji. Argentina je zaigrala brez prvega zvezdnika Lionela Messija in izgubila z 0:1. V Savdski Arabiji so igrali tudi varovanci Srečka Katanca Iračani, ki so v Rijadu v izdihljajih tekme zapravili zmago proti gostiteljici Savdski Arabiji, ki si je remi (1:1) priigrala v 94. minuti. Katančeva četa, pred dnevi je z 0:4 izgubila proti Argentini, ki ni igrala v popolni postavi, je turnir izkoristila za pripravo na Azijski pokal, ki bo v začetku prihodnjega leta. Avstralija je visoko (4:0) premagala Kuvajt, Hrvati pa s težavo Jordanijo (2:1). Ob tesni zmagi sta zadela Domagoj Vida in Matej Mitrović. 

Portugalska Škotska
Sportal Portugalcem gre brez Ronalda odlično

Oči nogometnih navdušencev so bile usmerjene predvsem v obračun med Brazilci in Argentinci. Ti so se ob odsotnosti prvega zvezdnika Lionela Massija dobro kosali z južnoameriškimi sosedi, pri katerih odpovedi ni bilo. Šele v 93. minuti so Brazilci dosegli gol in ta je odločil zmagovalca. Za veselje v taboru petkratnih svetovnih prvakov sta poskrbela podajalec Neymar in strelec Miranda.

V Bruslju sta se pomerili tudi evropski sosedi Belgija in Nizozemska in se razšli z neodločenim izidom 1:1. Belgijce je v peti minuti v vodstvo popeljal Dries Mertens, za Nizozemce, ki so pred dnevi v ligi narodov prišli do prestižne zmage nad Nemčijo, je v 27. minuti zadel Arnaut Groeneveld.

Danska je z 2:0 premagala Avstrijo. Švedska in Slovaška sta se razšli z 1:1.

Srečko Katanec je lahko jezen. Njegovi varovanci so zmago zapravili v zadnjih sekundah tekme. | Foto: Reuters Srečko Katanec je lahko jezen. Njegovi varovanci so zmago zapravili v zadnjih sekundah tekme. Foto: Reuters

Katanec ostal brez prve zmage na iraški klopi

Gledalci so v torek v Rijadu na zadetek čakali vse do 71. minute, ko je Irak v vodstvo popeljal 18-letni rezervist Mohanad Ali. Ko je že kazalo, da bo Srečko Katanec dočakal prvo zmago na klopi Iraka, so Savdijci v 94. minuti izenačili prek Abdulaziza Al Bishija in postavili končnih 1:1. 

Zadetek Mohanada Alija (1:0):

Kako so Savdijci prišli do izenačenja (1:1): 

Irak je pod Katančevim vodstvom do zdaj remiziral s Kuvajtom (2:2) in izgubil z Argentino (0:4).

Katančeve varovance precej pomembnejše tekme čakajo v začetku prihodnjega leta, ko se bo v skupinskem delu Azijskega pokala (ta bo v Združenih arabskih emiratih) udarila z Vietnamom, Jemnom in Iranom. Iračani so na omenjenem tekmovanju leta 2007 zmagali, na zadnjem leta 2015 pa osvojili četrto mesto. Katanec je sedmi sili sporočil, da takojšnjih rezultatov ne more obljubiti, a da ima izkušnje in ve, kako razviti ekipi.

Pripravljalne tekme

 

Preberite še:

Tomaž Kavčič
Sportal Selektor se je naučil iz napak, zato ne bo veliko menjal
Tomaž Kavčič
Sportal Tomaž Kavčič za zdaj ostaja selektor
Srečko Katanec
Sportal Katanec pojasnil Iračanom, kaj ga moti

 

 

 

Ne spreglejte