hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Polona Hercog v Wimbledonu za zgodovino

Deli na:
Polona Hercog v Wimbledonu za zgodovino

Foto: Profimedia

Slovenska teniška igralka Polona Hercog se je v četrtek prebila v tretji krog teniškega turnirja v Wimbledonu, kjer jo danes čaka sedmopostavljeno Rusinjo Svetlano Kuznjecovo.

Šestindvajsetletna Mariborčanka, ki je na angleški sveti travi že dosegla uspeh kariere, pravi, da se tudi v nadaljevanju ne misli predati.

Motivacija bo pri slovenski olimpijki še kako pomembna, saj je 32-letna tekmica iz St. Peterburga izrazita favoritinja, pred tremi leti v Washingtonu pa je gladko dobila tudi doslej edini medsebojni dvoboj s 6:3 in 6:2. "Dvoboj je res dobila, ampak zdaj je situacija drugačna. Igra se na grand slamu, na travi. Za mano je veliko tekem, mislim, da se lahko tukaj marsikaj zgodi. Jaz grem v tekmo z veseljem, z zagnanostjo, seveda bom grizla za vsako točko. Upam, da bom lahko prikazala svojo najboljšo igro."

Hercogova, tudi olimpijka lani v Riu, je na letošnjem Wimbledonu v prepričljivi formi. Najprej je zabeležila tri zmage v kvalifikacijah, v glavnem turnirju pa najprej premagala Nemko Anniko Beck s 6:2 in 6:1 in v četrtek še Američanko Varvaro Lepchenko s 6:7 (2), 6:2 in 6:2. Zdaj jo čaka tekmica, ki je v karieri nanizala 17 turnirskih zmag, leta 2009 pa je osvojila tudi odprto prvenstvo Francije v Parizu.