Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 03.05.2016 21:21:20

Prva gladko Celjankam

Ivana Dojkič
Grega Wernig
Celjanke z gladko zmago do vodstva v finalu.

Košarkarice Athlete Celja so zmagovalke prve tekme finalnega niza 25. sezone državnega prvenstva za košarkarice. Na parketu Gimnazije Celje - Center so bile z 85:56 boljše od Triglava. Druga tekma bo na sporedu ta petek, ob 20. uri, v Kranju. Ekipi v finalu igrata na tri dobljena srečanj.

Gorenjke so svoj peti zaporedni nastop v finalnem nizu začele odločno, povedle z 8:4, a so aktualne državne prvakinje njihov začetni nalet hitro zatrle. Z odličnim skokom v napadu, do sredine prve četrtine so jih zbrale že šest, so povedle z 19:10 in niti igre trdno držale v svojih rokah. Nasprotnice so dokončno strle v zaključku tretjega dela, ko je bila 18-letna slovenska reprezentantka Annamaria Prezelj (13 točk, 4 podaje) s črte prostih metov dvakrat natančna za 67:49.



Najboljša strelka tekme je bila na koncu Ivana Dojkić, ki je dosegla 18 točk. Mlada hrvaška organizatorka igre je temu dodala še pet podaj. Z odlično igro se je izkazala tudi slovenska reprezentantka Tina Trebec, ki je dosegla 17 točk (trojke 3:3) in sedem skokov, od tega pet v napadu. Za Triglav sta Sara Meden in Sandra Jevtović prispevali po 13 točk.

"Čestitke našim igralkam za zmago," je po prvem uspehu povedal celjski trener Damir Grgić. Trboveljčan, ki z ekipo lovi 12. naslov državnega prvaka, pred nadaljevanjem ostaja sila previden: "Psihološko smo dobro pripravljeni, tudi na pet tekem v finalnem nizu. Zavedamo se, da je vsaka tekma zgodba zase. Ekipa Triglava je tokrat morda odigrala nekoliko slabše, a to se ji je pripetilo tudi na prvi polfinalni tekmi z Grosupljem, ko je visoko izgubila, na naslednji tekmi v gosteh pa nato povsem nadigrala svoje tekmice. Prva tekma finala nas zagotovo ne bo zavedla."

Članki iz rubrike