Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 3. 2017,
20.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Domžale NK Aluminij

Sreda, 29. 3. 2017, 20.33

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Domžale : Aluminij

Domžalčani že dihajo za ovratnik Olimpiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
domžale aluminij | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometaši Domžal so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij z 2:1 (1:1).

Domžalčani so se utrdili na tretjem mestu prvenstvene lestvice, potem ko so na svojem igrišču premagali Aluminij. Čeprav je domača ekipa praktično ves čas prevladovala, pa je do zmagovitega zadetka prišla le malce pred koncem tekme.

Prvi polčas v Domžalah se je končal z izenačenim izidom 1:1, čeprav so imeli nekaj več lepih priložnosti domači. Ti so povedli v 42. minuti, ko je po podaji Jureta Balkovca iz bližine svoj prvi zadetek po vrnitvi iz Dortmunda dosegel Alen Ožbolt.

Gosti, ki so bili nevarni že v 21. minuti, ko je Dejan Milić posredoval po strelu Lovra Bizjaka, so izenačili v 45. minuti, ko je Bizjak unovčil enajstmetrovko, ki jo je zakrivil Balkovec s prekrškom prav nad njim.

Domačini so sicer imeli še nekaj priložnosti, v drugi minuti je Jure Matjašič za malo zgrešil cilj po prostem strelu s 25 metrov, v 14. minuti je žogo po poskusu Amedeja Vetriha z dobrih 20 metrov Luka Janžeković s konicami prstov preusmeril čez prečko, v 24. minuti pa je močno sprožil Balkovec z roba kazenskega prostora, Janžeković je žogo odbil v kot.

domžale aluminij | Foto: Žiga Zupan/Sportida Foto: Žiga Zupan/Sportida

Prevlada gostiteljev se je nadaljevala tudi v uvodu drugega polčasa, med drugim je v 53. minuti znova streljal Ožbolt iz bližine, a je Janžeković žogo spet dvignil čez okvir vrat.

Po njem so gostje odbili žogo do Vetriha, ki je z 10 metrov streljal po tleh. Žogo je delno zaustavil Janžekovič, z golove črte pa jo je odbil Milan Kocić. V 68. minuti sta novi domači priložnosti zapravila Jan Repas in Gaber Dobrovoljc, v 75. pa je bil sam pred Janžekovićem Ivan Firer, a tudi njemu ni uspelo spraviti žoge v mrežo.

V 80. minuti je Balkovec z roba kazenskega prostora žogo poslal malo čez prečko, isti igralec pa je tekmo odločil v 88. minuti, ko je zadel s prostega strela s približno 20 metrov. Francesco Tahiraj je sicer imel v zadnji minuti sodniškega dodatka priložnost za novo izenačenje, a je bil Milić na mestu, Bizjak pa je tik pred koncem žogo poslal čez gol.

Domžale bodo v 27. krogu v soboto gostovale v Celju, Aluminij pa bo dan pozneje gostil Olimpijo.

Domžale : Aluminij 2:1 (1:1)

Športni park, gledalcev 500, sodniki: Jug (Tolmin), Mikača (Višnja Gora) in Perger (Maribor).

Strelci: 1:0 Ožbolt (42.), 1:1 Bizjak (45./11 m), 2:1 Balkovec (88.).

Domžale: Milić, Balkovec, Blažić, Dobrovoljc, Širok, Vetrih, Husmani, Matjašič (od 76. Franjić), Repas (od 90. Žinko), Volarič, Ožbolt (od 60. Firer).

Aluminij: Janžeković, Kocić, Damiš, Turkalj, Jakšić, Muminović, Mensah (od 90. Tahiraj), Bizjak, Škoflek, Kramer (od 77. Panadić), Vrbanec (od 69. Petrović).

Rumeni kartoni: Balkovec; Mensah, Jakšić, Damiš.
Rdeči karton: /.

Ne spreglejte