Zakrajšek peti na EP, Ponomarenko Janićeva v finalu 

Izkušeni slovenski kajakaš na mirnih vodah je v Plovdivu osnovni cilj izpolnil že z uvrstitvijo v finale.

Objavljeno
15. julij 2017 13.08
J. P.
J. P.

Plovdiv - Slovenski kajakaš na mirnih vodah Jošt Zakrajšek, ki se je včeraj popoldne iz polfinala uspešno prebil v današnji finale evropskega prvenstva v šprintu v Plovdivu, je na 1000-metrski razdalji zasedel končno peto mesto, ki si ga je razdelil z Nemcem Tomom Liebscherjem. Izkušeni 34-letnik je že z uvrstitvijo v finale izpolnil svoj osnovni zastavljeni cilj.

Zmage se je veselil dobitnik olimpijskega srebra izpred petih let v Londonu, Portugalec Fernando Pimenta (3:29,032), ki je za ubranitev šampionske lovorike za dobro sekundo odpravil tudi svetovnega prvaka, Danca Reneja Poulsena, do brona pa se je dokopal Madžar Balint Kopasz. Jošt, ki je dan prej zmagal v svoji polfinalni skupini in za seboj za desetinko pustil tudi Poulsena, je za stopničkami zaostal debele tri sekunde. 

Izkušena Špela Ponomarenko Janić se je brez težav uvrstila v nedeljski veliki finale EP v Plovdivu na 200 metrov, kajakaša Simon Blaževič in Rok Šmit pa sta bila v polfinalu prekratka in sta v kajaku dvosedu že zaključila z nastopi na letošnjem evropskem prvenstvu na Poljskem.