Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

bk
bk
0 21.06.2018 10:38:29

Jeseničani v moštvu zadržali pomemben člen

www.alesfevzer.com
Sij Acroni Jesenice so podaljšale pogodbo z enim najbolj koristnih hokejistov pretekle sezone.

Igralski mozaik se tudi v jeseniški ekipi počasi sestavlja in dobiva svojo končno podobo. Trener Gaber Glavič še vedno išče primerne okrepitve na mestu vratarja, v obrambi in v napadu.

V sezoni 2018/2019 pa bomo v dvorani Podmežakla lahko spremljali tudi Luko  Bašiča. 28-letni napadalec je lansko sezono zaključil kot najboljši igralec po številu doseženih točk v rednem delu liga AHL. Na 40 tekmah jih je dosegel kar 43 (13 zadetkov, 30 podaj). Luka je bil pred kratkim tudi član slovenske hokejske reprezentance in je na svetovnem prvenstvu divizije 1A odigral 5 tekem.

Luka je ob podpisu pogodbe povedal: "Zelo sem vesel, da ostajam na Jesenicah. Pogoji za delo so odlični, treningi so kvalitetni, kakovost lige pa vsako leto boljša. Komaj čakam začetek nove sezone."

Sicer otrok Olimpijine hokejske šole je velik zagovornik discipline in trdega dela na treningih. Zato je po njegovem mnenju Glavič ravno pravšnji trener za to mlado ekipo: "O trenerju Glaviču lahko povem, da gre za mladega, izobraženega trenerja, pri katerem se trdo trenira, kar potem tudi pripelje do uspeha. Zagotovo je tudi on eden izmed razlogov, da ostajam na Jesenicah."

Eden najboljših posameznikov lanske sezone si je za prihajajočo sezono zadal visoke cilje: "Moja prva želja oz. cilj je osvojitev naslova v ligi AHL, druga pa ponovna osvojitev naslova državnih in pokalnih prvakov. V letošnji sezoni bo ekipa nastopala tudi v celinskem pokalu. Naši nasprotniki bodo zelo kvalitetne ekipe, moja želja pa je uvrstitev v naslednji krog." 

Prav veliko prostih dni hokejisti Jesenic ne bodo imeli. Nekateri se že kar nekaj časa sami pripravljajo na novo sezono, pred nekaj dnevi pa je trener Glavič z nekaterimi tudi že opravil testiranja.

Članki iz rubrike