Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

fu
fu
0 17.01.2018 08:13:18

Čeh: Šolsko klop delil z Zahovićem

Evropsko prvenstvo v Sloveniji bo prvo tudi za 22-letnega Žigo Čeha, ki velja za mladega in talentiranega igralca, ki precej dobro razume igro, premore pa močan udarec z desnico. Do danes je zbral 16 nastopov v dresu z državnim grbom, prispeval je štiri gole. Prvič je nosil dres članske vrste 22. marca 2016 na tekmi proti Španiji, šestkratnim evropskim prvakom. Selektorja Andreja Dobovičnika je očitno prepričal, selektor računa nanj tudi to pot.

Prijateljstvo z Zahovićem
„Vesel sem, ker sem poleg,“ pravi Mariborčan po rodu. Sprva je igral nogomet, do kadetskih vrst je bil v dresu NK Maribora (potem še za Kovinar Tezno), kjer se je spoprijateljil z Luko Zahovićem. Delila sta si tudi šolsko klop, prijateljstvo pa sta ohranila vse do današnjih dni. Mnoge je začudilo, ko so novembra lani na tribunah Športne dvorane Zagorje zagledali Luko Zahovića. Dobrim poznavalcem pa je bilo jasno – Luka navija za Žigo. Ki pa se je na priporočilo Gregorja Frumna odločil za futsal. Sprva je igral za ŠD Brezje, zdaj pa je pol leta član italijanskega prvoligaša Imole.

Poškodba narta


Žiga trdi, da je bila selitev na tuje prava poteza. „Ni bilo lahko. Potreboval sem čas, da sem se vključil v novo okolje. Zdaj mi je lažje; igram več, sporazumevam se v italijanščini,“ opiše uvodne mesece na Apeninskem polotoku. Morda bi že prej igral več, a mu je to preprečila poškodba narta na desni nogi. Po desetih dneh je okreval, zdaj pa težav z nartom ni več.

Jasna delitev vlog
„Vsem nam je jasno, kaj pomeni evropsko prvenstvo. Uvodna tekmeca sta Srbija in Italija, razmišljamo o prvi naslednji tekmi. Če premagamo Srbijo, smo naredili ogromno, sicer smo z eno nogo že izpadli,“ je Žigi jasno, kaj prinaša uvodno srečanje 10. evropskega prvenstva. „Prepričan sem, da bodo nosilci, tistih pet, šest, dalo vse od sebe, mi ostali pa bomo dodali po svojih najboljših močeh,“ Žiga za konec še nekaj besed nameni hierarhiji v zasedbi.

Značke: futsal, slovenija

Članki iz rubrike