Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 07.10.2016 08:21:38

Po spektakularnih aretacijah policistov med osumljenimi tudi znani slovenski nogometaš

Slika je simbolična.
P.K.
Tarča kriminalistične preiskave nekdanji kapetan Kopra.

V torek so koprski policisti izvajali obsežno kriminalistično preiskavo večjih kaznivih dejanj s področja organiziranega kriminala, in sicer na različnih lokacijah na obalnem območju. Na območju Kopra, Izole in Pirana so izvedli številne hišne preiskave in prijeli več osumljencev. Še vedno pa iščejo 27-letnega Shqiprona Hoxhaja iz Izole, ki je osumljen več uradno pregonljivih kaznivih dejanj.

"Koprski kriminalisti in policisti so izvajali policijske aktivnosti v zvezi s kriminalistično preiskavo s področja organizirane kriminalitete. Na območju Kopra, Izole in Pirana so bile izvedene številne hišne preiskave in prijetja več osumljencev. Preiskavo usmerja okrožno državno tožilstvo v Kopru," so sporočili iz PU Koper.

Pojasnili so še, da so jim pri izvajanju policijskih aktivnosti pomagali tudi kriminalisti in policisti iz drugih policijskih uprav, pripadniki posebne policijske enote in specialne enote policije ter policisti s psi za specialistično uporabo.

guberac nm
Nikola Miljković
Zaključna faza velike kriminalistične preiskave je sledila v četrtek, ko so osumljence pripeljali pred preiskovalno sodnico. Skoraj 20 do zob oboroženih zamaskiranih policistov, nekaj kriminalistov, pet policijskih maric, policijske patrulje in kriminalisti, takšni so bili prizori v okolici sodišča. Preiskovalna sodnica je za vseh osem osumljenih, ki so jih pripeljali na sodišče, najprej odredila sodno pridržanje, osumljeni so predvsem poslov s prepovedanimi drogami.


Kot poročajo Primorske novice, je med osumljenci tudi nekdanji kapetan koprskega prvoligaša Ivica Guberac. Njegova odvetnica je za omenjeni časnik potrdila, da so kriminalisti hišno preiskavo opravili tudi na njegovem domu v Kopru.

Ivica Guberac je sicer za zdaj za organe pregona nedosegljiv. Osemindvajsetletni letni vezist je trenutno v Moskvi, kjer brani barve ruskega drugoligaša Himkija, kamor je prestopil iz Arisa iz Limasola. Kot je znano, se je na Ciper preselil po "revoluciji" na Bonifiki, po kateri se je moral s predsedniškega položaja umakniti tudi njegov oče Ante Guberac.

Članki iz rubrike