Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 19.07.2017 08:11:37

Mariborčani po predzadnji krog kvalifikacij za ligo prvakov

Drago Wernig - TAKA
Nogometaši Maribora se bodo drevi ob 20.15 v Ljudskem vrtu pomerili z Zrinjskim. Gre za povratno tekmo drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov, s prvega dvoboja pred tednom dni v Mostarju imajo Mariborčani po golih Luke Zahoviča in Marcosa Tavaresa prednost 2:1.

Mariborčanom tokratna tekma prinaša veliko. Štajerska ekipa pa se kljub prednosti s prve tekme zaveda, da povratnega dvoboja ne sme jemati zlahka in preveč gledati v prihodnost tekmovanja, ki jim glede na žreb zagotavlja na papirju lažjega nasprotnika in s tem že evropsko jesen.

Vijoličasti želijo danes bolje nadzirati tekmo kot na prvem srečanju, prikazati lep nogomet, po besedah domačega trenerja Darka Milaniča pa morajo biti predvsem mladi igralci lačni zmage, pri tem pa se morajo zanesti tudi na pomoč izkušenj starejših igralcev.

V kadru bosta manjkala Blaž Vrhovec zaradi izključitve na prvi tekmi in Damjan Bohar, medtem ko bo Marko Šuler bržkone lahko zaigral.



Ekipa, ki bo po današnjem dvoboju napredovala, se bo v 3. krogu pomerila z islandskim Hafnarfjördurjem, ki je po neodločenem izidu 1:1 na prvi tekmi na drugi v gosteh proti Vikingurju s Ferskih otokov včeraj slavil z 2:0.

Tekma po policijskih merilih velja za dvoboj visokega tveganja, zato bo poostrena tudi varnost. Dogajanje na glavnih zbirnih mestih navijačev bo pod video nadzorom, prav tako bodo možje v modrem na morebitne izgrede prežali iz zraka s helikopterjem. Podatki o številu tujih navijačev so različni, saj naj bi ti v mesto prispeli z lastnim prevozom.

Mariborska občina pa je meščane že pozvala, da se na tekmo odpravijo s tokrat brezplačnim mestnim javnim prevozom, uporabnik bo moral zgolj pokazati veljavno vstopnico, saj bodo tudi mestni redarji poostreno obravnavali napačno parkirana vozila. Ulice okrog stadiona bodo kot po navadi ob velikih tekmah zaprte za promet.

Članki iz rubrike