Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 23.09.2017 20:47:23

Velenjčani slavili v romunski prestolnici

m24
Rokometaši velenjskega Gorenja so v 2. krogu evropske lige prvakov v gosteh premagali romunski Dinamo iz Bukarešte s 27:26 (9:10).

Dinamo Bukarešta - Gorenje Velenje 26:27 (10:9)
* Dvorana Dinama, gledalcev 1500, sodnika: Brkić in Jusufhodžić (oba Avstrija).
* Dinamo Bukarešta: Irimus, Heidarirad, Descat 5, S. Esteki 5, Bošković 1, Grigoras, Mironescu 1, Gajdučenko 4, Gavriloaia 2, A. Esteki 2, Komogorov 3, Mocanu 3, Bera.
* Gorenje Velenje: Ferlin, Zaponšek, Cehte 3, Medved 5, Huseljić, Ovniček 3, Grebenc 3, Toskić, Potočnik, Golčar 1, Markotić 1, Verdinek 2, Kleč, Brumen 8, Pejović 1.
* Sedemmetrovke: Dinamo Bukarešta 2 (2), Gorenje Velenje 5 (3).
* Izključitve: Dinamo Bukarešta 4, Gorenje Velenje 4 minut.
* Rdeči karton: /.

Velenjski rokometaši v romunski prestolnici niso prikazali bleščeče predstave, a najbolj pomembno je, da so osvojili drugi par točk. Po uvodni domači zmagi nad tekmeci iz španskega Leona so na kolena položili še romunske prvake, v naslednjem krogu pa bodo gostili tekmece iz danskega Skjerna. Tekma bo na sporedu v nedeljo, 1. oktobra.



Velenjčani so slabo odprli tekmo v največjem romunskem mestu prestolnici in si že po trinajstih minutah igre priigrali štiri gole zaostanka (1:5). Njihova postavljena obramba je razmeroma dobro delovala, največje težave pa je imela v napadu, kjer so igralci delali prav začetniške napake, med tretjo in 13. minuto pa se sploh niso vpisali med strelce, kar so gostitelji znali izkoristiti sebi v prid.

Velenjski strateg Željko Babić je zavoljo zmedene napadalne predstave svojih varovancev zelo hitro zahteval minuto odmora, njegovi napotki ter določene kadrovske in taktične korekcije pa so hitro prinesle spremembe na bolje. V 17. minuti so se približali na vsega gol zaostanka (4:5), v 25. minuti pa po golu Hrvata Roberta Markotića izenačili na 8:8. Do konca polčasa se je na parketu odvijal izenačen boj, slovenski podprvaki pa so se na veliki odmor podali z minimalnim zaostankom (9:10).

Začetek druge polovice tekme pa je minil v prevladi slovenske zasedbe. Njena obramba je bila na zadovoljivo visoki ravni, v napadu pa se je razigral organizator igre Rok Ovniček. Po njegovi zaslugi so Velenjčani v 33. minuti prvič na dvoboju povedli (12:11), v 43. minuti pa si priigrali tri gole prednosti (17:14).

Po izključitvi Črnogorca Žarka Vujovića so doživeli vratolomen padec, Romuni so se jim v 46. minuti približali na 17:18, le minuto kasneje pa so znova gledali tekmecem v hrbet (18:19). V razburljivi končnici se je tehtnica nagibala na eno in drugo stran, v prelomnih trenutkih dvoboja pa je bilo več modrosti in znanja na strani slovenskih podprvakov, ki so dobro minuto pred koncem tekme z goloma Matica Verdineka in Matjaža Brumna povedli s 26:24 in zadržali majhno prednost.

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Brumen z osmimi goli, Niko Medved je prispeval pet zadetkov.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike