Šport > Nogomet
10 ogledov

PSG na krilih Cavanija do prve lovorike v sezoni

Thiago Silva PSG Lyon finale ligaškega pokala
1/7
Reuters
Dva gola Edinsona Cavanija sta bila dovolj za Paris Saint-Germain, ki je v finalu ligaškega pokala ugnal Lyon (2:1) in se mu maščeval za zadnji prvenstveni poraz.

Na Stade de France se je zbralo skoraj 80.000 gledalcev, ki so videli razgibano srečanje, v katerem so zasluženo slavili Parižani. PSG je do slavja prišel brez poškodovanega Zlatana Ibrahimovića, mož odločitve je bil tokrat Edinson Cavani. Lyon, ki je prejšnji teden na stadionu Gerland ugnal varovance Laurenta Blanca v prvenstvu (1:0), se je po slovesu od Evropske lige poslovil tudi od pokalne lovorike.

Gostje iz Centralnega masiva so v dvoboj krenili brez poškodovanih Clémenta Grenierja in Yoanna Gourcuffa, prvi gol pa so prejeli že v 4. minuti, ko je Cavani iz bližine nadgradil lepo akcijo Ezequiela Lavezzija in Maxvella na levi strani. Bafétimbi Gomis bi lahko že kmalu poravnal izid, a je zadel le zunanji del mreže. Po odprtem začetku se je tekma malce umirila, v 32. minuti pa so nogometaši iz prestolnice podvojili prednost. Vratar Lyona Anthony Lopes je po dolgi žogi Thiaga Silve na robu kazenskega prostora podrl Lucasa Mouro, z bele točke je bil še drugič na tekmi natančen El Matador. Cavani bi kaj lahko že pred polčasom prišel do "hat-tricka", toda po podaji Lucasa ni bil dovolj zbran.

Lacazette za upanje, a nič več

Kmalu po začetku drugega polčasa je upanje pri navijačih Lyona prebudil Alexandre Lacazette. Slednji je pretekel velik del igrišča, nato pa je izkoristil neodločnost Alexa in z odličnim strelom premagal Nicolasa Doucheza. Vse do konca so se varovanci Rémija Garda trudili za izenačenje, medtem ko je PSG pretil v protinapadih. Do spremembe izida ni prišlo in Parižani so si  zagotovili prvo letošnjo lovoriko, ki ji bo najbrž kmalu sledil še prvenstveni naslov.

"Čestitke mojim varovancev. Težko je bilo držati prednost. Pokazali smo precej več kot na zadnjih dveh tekmah. Našli smo pot do zmage, bili smo požrtvovalni in to se nam je obrestovalo. Do Lyona imamo veliko spoštovanje, tekmo je bilo treba zaključiti v slogu "fair playa," je po tekmi za TV5 povedal zmagoviti trener Blanc, ki se je po koncu finala rokoval z vsemi člani nasprotnega moštva.

Francoski ligaški pokal, finale:

Paris Saint-Germain : Lyon 2:1 (2:0)
Cavani (3, 32/11m); Lacazette (56)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice