Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
22. 10. 2018,
15.30

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Vitja Valenčič NK Triglav

Ponedeljek, 22. 10. 2018, 15.30

5 let, 6 mesecev

Vitja Valenčič

Dokaz, da Mandarić pri Olimpiji ni pozabil na mlade #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52
NK Olimpija NK Triglav | Vitja Valenčič nosi pri Olimpiji dres s številko 6. | Foto Vid Ponikvar

Vitja Valenčič nosi pri Olimpiji dres s številko 6.

Foto: Vid Ponikvar

V zadnjem obdobju je v postavi nogometne Olimpije vedno več najstnikov. V nedeljo je v Prvi ligi Telekom Slovenije debitiral 19-letni Vitja Valenčič, ki se je nedavno vrnil iz Italije, kjer je nabiral izkušnje pri podmladku Fiorentine. Z zmaji ima velike načrte, o čemer priča tudi dolžina pogodbe.

Načrt Milana Mandarića, da bi v prvoligaškem moštvu Olimpije ponudil priložnost tudi nekaterim mladim upom, dobiva v zadnjih tednih konkretno podobo. Prejšnjo sredo, ko so zmaji na Bonifiki v prvi četrtfinalni pokalni tekmi napolnili mrežo Kopru (5:0), so tako nastopili kar trije najstniki (Boakye, Gorenc in Valenčič).

NK Olimpija NK Triglav
Sportal Olimpija na derbi v Maribor z minus pet

Podobno je bilo na nedeljski tekmi 13. kroga Prve lige Telekom Slovenije, kjer sta zaigrala dva. To sta bila 18-letni Ganec Eric Boakye in leto dni starejši Slovenec Vitja Valenčič, njegov sovrstnik Jan Gorenc pa je dvoboj proti Triglavu (2:0) spremljal s klopi za rezervne igralce.

Navdušen nad Olimpijo

Valenčič se je razveselil krstnega nastopa v Prvi ligi Telekom Slovenije. Pred nekaj meseci se je vrnil iz Italije, kjer se je kar tri leta dokazoval v mlajših kategorijah slovite Fiorentine in nanizal kar nekaj odmevnih nastopov. Prihodnje leto bo dopolnil okroglih 20 let, še pred tem pa želi Olimpiji kot zadnji zvezni igralec pomagati do uspešnih predstav, s katerimi bi se na lestvici čim bolj približala vodilnemu Mariboru.

''Olimpija je super ekipa. Tu so super fantje, dobro se dela, dobro je tudi vzdušje,'' 19-letnik po prvem nastopu v 1. SNL ni skrival zadovoljstva. Zeleno-beli so brez večjih težav odpravili kranjski Triglav (2:0). Premoč Olimpije je Valenčiča spomnila na dogajanje v Kopru, kjer so zmaji nadigrali ambicioznega tretjeligaša kar s 5:0, podobno kot navijače zeleno-belih pa ga je zmotila le neučinkovitost.

''To je stvar zbranosti posameznika. V zvezi s tem moramo delati,'' je priznal eden najmlajših nogometašev Olimpije, ki so v tej sezoni zaigrali v prvi ligi. Kmalu po začetku dvoboja se mu je ponudila priložnost za zadetek, a je zgrešil cilj. ''Bila je prva žoga, priložnost me je presenetila. Hitro sem reagiral, žoga pa je šla, kamor je šla,'' je po debiju med prvoligaši povedal novinarju Planet TV Mateju Podgoršku.

Sportal Pet atraktivnih zadetkov, ki so prejeli največji aplavz #video

Ne zadošča biti dober le na treningih

Upa, da si bo v nadaljevanju sezone prislužil še kakšno priložnost. ''Na treningih dajem vedno vse od sebe in čakam na priložnost. Moraš pa se dokazati tudi na tekmah. Če si dober le na treningih, nisi naredil nič,'' sporoča mladenič, ki je v karieri oblekel državni dres različnih starostnih kategorij, nazadnje pa zastopal barve izbrane vrste do 19 let. Z Olimpijo ima sklenjeno pogodbo do poletja 2022.

Vrhunci srečanja med Olimpijo in Triglavom (2:0):

Nova priložnost za dokazovanje ga čaka konec tedna, ko bo na sporedu večni derbi v Mariboru. V Ljudskem vrtu se bosta pomerila Maribor in Olimpija, najboljši ekipi v tej sezoni, Valenčič pa bo kandidiral za drugi nastop v 1. SNL.

Sportal Za prvega je potreboval le sedem minut, do cilja pa prišel v 4.831 dneh
Sportal Akrobacija drznega Zasavca, ki osvaja Slovenijo #video
Luka Čadež Triglav
Sportal Edini milenijec v 1. SNL, ki so ga že vrgli med leve
Sportal Simpatično in ganljivo, vrtnice in vijolice osrečile starostnike #video
Ne spreglejte