Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 5. 2017,
13.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

tek rekreacija

Sobota, 27. 5. 2017, 13.20

6 let, 6 mesecev

12. dm tek za ženske

Nepričakovana sprememba na trasi razširila komplet nagrad #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
dm tek 2017 | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

Park Tivoli je danes že dvanajstič gostil najbolj ženski tek v državi. Okoli 7.500 deklet najrazličnejših starostnih skupin je opravilo s trasama za pet in deset kilometrov. Zaradi napake na krajši razdalji je organizator podelil dodaten komplet odličij. Donacija 8.000 evrov tokrat za športno udejstvovanje otrok iz socialno šibkejših družin.

Dm tek, rezerviran izključno za ženske, je 12. izdajo v parku Tivoli dočakal v svetlozeleni opravi. Tekačice, letos jih je bilo okrog 7.500, so namreč tekle v zelenih majicah z odstisnjenimi štartnimi številkami.

12. dm tek za ženske skozi objektiv Vida Ponikvarja (Sportida):

Fotogalerija
1 / 15

Športni park Tivoli se je začel polniti že v zgodnjih jutranjih urah, ko je bilo na programu ogrevanje s tekaškim trenerjem Matejem Cankarjem in inštruktorico zumbe Natašo Nanevo, prvi vrhunec pa je doživel ob 10. uri, ko so se na štart podale tekačice na pet kilometrov.

dm tek 2017 | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

dm tek 2017 | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Najhitrejše tekle premalo

Najhitrejše so po nekaj sto metrih zaradi napake pri usmerjanju zavile v napačno smer. Kaj natančno se je dogajalo, organizatorji še raziskujejo, omenja pa se nepooblaščeno osebo, ki naj bi zagrešila napako.

"Napaka se je zgodila pri prvi skupini deklet, in sicer 300 metrov od štarta, kjer je nepooblaščena oseba potegnila trak čez progo, zaradi česar je prva skupina tekla v napačno smer. Glede na to, da so vsa dekleta prve skupine tekla skoraj enako, smo se v organizacijskem odboru odločili, da bo ta skupina izvzeta in da ji bodo prav tako podelili priznanja in nagrade kot preostalim dekletom. Nihče ne bo oškodovan. Žal je to edina možnost, ki jo imamo. Opravičujemo se. Ni bilo namenoma. Krivca še iščemo," je zaplet komentiral direktor uradnega časomerilca Timing Ljubljana Gojko Zalokar.

Gojko Zalokar je pojasnil, da se je zapletlo, ker je nepooblaščena oseba čez progo potegnila trak, tako da je prva skupina deklet tekla po napačni trasi. | Foto: Gojko Zalokar je pojasnil, da se je zapletlo, ker je nepooblaščena oseba čez progo potegnila trak, tako da je prva skupina deklet tekla po napačni trasi.

Zagotovil je, da bo okoli 30 najhitrejših tekačic iz prve skupine, ki so po zapletu progo skrajšale na dobre štiri kilometre (preteči bi morale 5,6 kilometra) obravnavanih v posebni razvrstitvi. Nagrajene bodo tako v absolutni konkurenci kot tudi po starostnih kategorijah.

Rezultate 12. dm teka bomo objavili v večernih urah.

Dm tek 2017 | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Dobre volje ni manjkalo

Kljub temu dobre volje v parku Tivoli ni manjkalo. Dm tek namreč za večino ni dogodek, na katerem bi lovile rezultat, temveč se poznospomladanske tekaške prireditve, namenjene nežnejšemu spolu, udeležijo zaradi zabave, sprostitve in druženja s prijateljicami.

Na Oskarjevem teku je teklo okrog 2.500 malčkov. | Foto: Vid Ponikvar Na Oskarjevem teku je teklo okrog 2.500 malčkov. Foto: Vid Ponikvar

Organizatorji so letos našteli 7.500 tekačic. Na svoj račun so, nekateri v spremstvu staršev, prišli tudi otroci. Okoli 2.500 se jih je podilo na Oskarjevem teku.

Z roko v roki z dobrodelnostjo

Dm tek za ženske je bil tudi letos obarvan dobrodelno. Letošnja donacija Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje je namenjena otrokom, ki sodelujejo v programu Botrstvo, za spodbujanje športnega udejstvovanja otrok iz socialno šibkejših družin.

Donacija osem tisoč evrov je bila letos namenjena športnemu udejstvovanju otrok iz socialno šibkejših družin. | Foto: Anže Malovrh Donacija osem tisoč evrov je bila letos namenjena športnemu udejstvovanju otrok iz socialno šibkejših družin. Foto: Anže Malovrh

Kliknite za ogled fotogalerije Vida Ponikvarja:

2. del

Fotogalerija
1 / 28

3. del

Fotogalerija
1 / 24

Na štartu župan, med tekačicami ministrica

Ministrica Maja Makovec Brenčič je rojstni dan praznovala v tekaškem vzdušju.  | Foto: Ministrica Maja Makovec Brenčič je rojstni dan praznovala v tekaškem vzdušju.

Stalnica dm teka Čuki so neumorno ogrevali ozračje tudi z novim basistom Miho Novakom, za vzdrževanje dobrega vzdušja sta skrbela Klemen Bunderla in Klemen Bučar, vloga glavnega štarterja je tudi tokrat pripadla ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću, med tekačice pa se je že četrtič pomešala rojstnodnevna slavljenka šolska ministrica Maja Makovec Brenčič.

Glavni štarter tudi tokrat ljubljanski župan Zoran Janković:

Takole se je reka v zeleno odetih deklet odpravila na daljšo, 10-kilometrsko razdaljo:

Fantovščina v najbolj ženski družbi:

Rezultati 12. dm teka za ženske

Tek na 10 km, skupno:

1. Marjeta Stržinar 0:39:48    
2. Jana Kotar Ilijaš 0:39:59    
3. Anja Pugelj 0:40:24
4. Hanah Pevec 0:40:36
5. Vesna Pavlovič 0:40:41
...


Tek na 4 km, 1. skupina, skupno:

1. Živa Klemenčič 0:18:41
2. Katja Berčič 0:18:43    
3. Jana Selić 0:18:55
4. Nataša Planko 0:18:58
5. Saša Pristov 0:19:01
...

Tek na 5 km, skupno:

1. Rebeka Gnezda 0:25:06
2. Marta Berkopec 0:27:56    
3. Diana Žagar 0:28:27
4. Mojca Tom 0:29:32    
5. Sara Karlovšek 0:29:41

Tek na 6 km, 1. skupina, skupno:

1. Meta Ogrič 0:31:00    
2. Vera Vrečko 0:31:30
3. Petra Krmelj 0:31:32    
4. Jasna Metličar 0:31:40
5. Ksenja Čižman 0:31:42
...

Ne spreglejte