Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 29.01.2016 22:12:58

Dahlemov 'danes sem tudi jaz Slovenec' ni zalegel

alesfevezer.com
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 3. kroga 2. dela lige Ebel izgubili z Innsbruckom s 3:8 (1:3, 2:4, 0:1).

Ljubljančani so boj v drugem delu, kjer si lahko teoretično - ob zelo visokem odstotku zmag - še zagotovijo končnico, začeli z dvema različnima pristopoma. Na prvi tekmi so premagali Beljak, v drugi so bili povsem nemočni proti Madžarom. Danes jih je čakalo prvo gostovanje v tem delu tekmovanja, v Innsbrucku pa so, znova precej oslabljeni, po poplavi golov v prvih dveh tretjinah klonili s 3:8.

Zaradi bolezni vratarja Oliverja Roya in poškodb Narda Natzgaama ter Fabiana Scholza je Olimpija prvič v ligi Ebel odigrala s povsem slovensko zasedbo, tako da je v motivacijskem govoru pred tekmo v slačilnici na koncu tudi nemški trener Fabian Dahlem po slovensko rekel: Danes sem tudi jaz Slovenec.

Jasno je bilo, da se bo Olimpiji odsotnost prvega vratarja zelo poznala, saj je bil na prejšnjem gostovanju v Innsbrucku ključna oseba za zmago po kazenskih strelih.

Olimpija je v peti minuti prek Aleša Mušiča zapretila z igralcem več, a je bil vratar Andy Chiodo na mestu. Ko pa so domači prvič igrali z igralcem več, je silovito in natančno sprožil Nicholas Schauss in Tomaž Trelc je bil premagan. Dobro minuto pozneje je pred golom ploščku smer spremenil nekdanji zmaj, branilec Nick Ross, za 2:0. Sledilo je upanje za goste, ko je Nik Pem lepo preigral branilce in ukanil Chioda, vendar so domači nato hitro spet pobegnili na +2.

V drugem delu so gostje igrali z dvema in enim igralcem manj, a so se ubranili, v 28. minuti pa je po strelu Andreja Tavžlja ploščku smer spremenil Matej Hočevar za upanje na 2:3. Vendar so imeli domači spet hiter dogovor, v razmaku 51 sekund so dosegli dva nova gola, pobegnili na +3, kljub borbenosti gostov pa je bila tekma takrat že odločena.

Po petem golu je v vrata pri gostih stopil Matic Marinšek, ki je do konca drugega dela moral še dvakrat po plošček v mrežo, v zadnjem delu še enkrat. A kar pet od osmih golov so za Innsbruck prispevali nekdanji zmaji, tri Hunter Bishop, po enega pa Ross in Jeff Ulmer.

V nedeljo bodo zmaji v domači dvorani gostili ekipo iz Celovca.


Innsbruck - Telemach Olimpija 8:3 (3:1, 4:2, 1:0)
Innsbruck - Dvorana TWK Arena, gledalcev 1200, sodniki: Bernecker, Gruber (glavna), Nothegger, Verworner (vsi Avstrija).
Strelci: 1:0 Schaus (Lammers, 9.), 2:0 Ross (Schuller, 10.), 2:1 Pem (Koren, Koblar, 14.), 3:1 Lammers (19.), 3:2 Hočevar (Mušič, Groznik, 27.), 4:2 Bishop (Lammers, Spurgeon, 31.), 5:2 Ulmer (Valdix, 32.), 6:2 Spurgeon (Bishop, 36.), 7:2 Bishop (Spurgeon, Lammers, 37.), 7:3 Hočevar (Mušič, 40.), 8:3 Bishop (Spurgeon, Lammers, 56.).
Kazenske minute: Innsbruck 12, Telemach Olimpija 14.

Članki iz rubrike