Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 12.10.2018 16:49:19

Nekdanji zmaj DVIGNIL V NEBO Bišćana: Kdo je? USODA MARIBORA pove vse!

Martin Metelko
Tisti, ki so z njim sodelovali, imajo o Igorju Bišćanu izredno visoko mnenje.

Da je Igor Bišćan v teh dneh ena glavnih tem hrvaške športne javnosti, ni nobenega dvoma, novica, da je postal novi trener Rijeke, pa seveda odmeva tudi v Sloveniji. Iz dveh razlogov: ker je zamenjal Matjaža Keka in ker je v pretekli sezoni osvojil tako slovensko prvenstvo kot pokal. Sportske novosti so za mnenje o tem, ali so Rečani naredili pravo potezo, pobarali tudi dva nogometaša, ki sta nekoč igrala za Olimpijo.

JE DELAVEC, JE ZMAGOVALEC
"V Ljubljani se je dokazal kot odlična izbira, sam pa menim, da je odlična izbira tudi za Rijeko. Ne bi ga sicer želel primerjati s Kekom, to niti ni potrebno, a že dejstvo, da je Bišćan Olimpijo v konkurenci klubov, med katerimi je bil tudi Maribor, popeljal do dvojne krone, pove vse o tem, kakšen trener je. Je delavec, je zmagovalec. Rijeka je dober izbor tudi zanj," je prepričan Leon Benko, danes član Varaždina, ki je še v pretekli sezoni nosil zeleno-beli dres kluba iz slovenske prestolnice in torej prispeval svoj delež k največjemu uspehu v Bišćanovi kratki, a za zdaj precej plodni trenerski karieri.

HVALIJO GA VSI
Leto dni je za Olimpijo prav tako igral Tomislav Šokota, ki je kariero tudi sklenil v Ljubljani, tam pa pustil več kot pozitiven vtis. Za Olimpijo je namreč odigral 20 tekem in zabil solidnih osem golov. "Bišćan na klopi Rijeke? To je odlična poteza!" je prepričan Šokota, ki je danes športni direktor hrvaškega drugoligaša Kustošije. "Tudi Igor bi si težko izbral boljše okolje, boljši klub. Prepričan sem, da bo prebudil zaspano ekipo in začel dosegati boljše rezultate. Ne dvomim, da bo v posel vložil vse, kar zmore. Celega sebe. Je pač takšen: neumoren delavec. Hvalijo ga vsi, ki so kadarkoli delali z njim. Pri meni v Kustošiji igrajo nekateri nogometaši, ki pod njegovim vodstvom niso dobivali veliko priložnosti, pa vseeno podarjajo, da je bil najboljši trener v njihovih karierah. Ko to pravijo tisti, ki niso igrali, je vse jasno."

benko
www.alesfevzer.com

Članki iz rubrike