Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
17. 1. 2018,
22.50

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Matjaž Kek NK Rijeka Matic Črnic ND Gorica Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 17. 1. 2018, 22.50

6 let, 3 mesece

Visoka zmaga Rijeke in remi Gorice

Matjaž Kek zaploskal desetim zadetkom v slovenski mreži

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Rijeka Dinamo Matjaž Kek Ivajlo Petev | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Rijeke so odigrali prvo pripravljalno tekmo v letu 2018 in doma zlahka napolnili mrežo gostov iz Slovenije. Hrvaški prvaki so s prevetreno postavo premagali slovenskega tretjeligaša Brinje Grosuplje z okroglih 10:0. V soboto izbrance Matjaža Keka čaka zahtevnejša preizkušnja, saj se bodo pomerili s Srebrničevo Gorico. Vrtnice so v sredo gostovale v Zagrebu in remizirale z Lokomotivo (1:1).

Priprave na spomladanski del je začela tudi Rijeka. Izbranci Matjaža Keka, ki je v zimskem prestopnem roku ostal brez številnih nosilcev igre, nadomestiti pa jih bodo skušali novi, mlajši in manj izkušeni obrazi, so visoko premagali goste iz Grosupljega.

Črnic odigral drugi polčas

Matic Črnic v tem letu pri Rijeki računa na večjo minutažo. | Foto: Vid Ponikvar Matic Črnic v tem letu pri Rijeki računa na večjo minutažo. Foto: Vid Ponikvar Slovenski tretjeligaš je na Reki gostoval že 1. septembra 2017 in prejel devet zadetkov (0:9), tokrat pa je moral njegov vratar po žogo v svojo mrežo še večkrat. Hrvaški prvaki so s prevetreno postavo dosegli kar deset zadetkov.

Prvi polčas so dobili s 7:0. S tremi zadetki je izstopal Matej Jelić, dvakrat pa je zadel v polno Filip Dangubić, mladi napadalec, ki je v zadnjih sezonah kot posojeni igralec Rijeke nabiral izkušnje v 1. SNL (Krka, Krško in Celje). V drugem polčasu je dobil priložnost tudi občasni slovenski reprezentant Matic Črnic, končni rezultat srečanja, ki je na pomožnem igrišču v pripravljalnem središču Rujevica potekal brez gledalcev, pa je znašal 10:0.

Gorica brez Kapića remizirala v Zagrebu

Rijeka se bo v soboto ponovno pomerila s slovenskim tekmecem. Tokrat bo Kekova četa naletela na težjega tekmeca, saj se bo na Rujevici predstavila Srebrničeva Gorica, ki je v zimskem prestopnem roku ostala brez najboljšega strelca Rifeta Kapića.

Andrija Filipović je v Zagrebu izenačil na 1:1 in postavil končni rezultat. | Foto: Vid Ponikvar Andrija Filipović je v Zagrebu izenačil na 1:1 in postavil končni rezultat. Foto: Vid Ponikvar

Nogometaš iz BiH je odšel v Švico (Grasshopper Zürich), njegovi zdaj že nekdanji soigralci pa so v sredo gostovali v Zagrebu in se z Lokomotivo razšli z 1:1. Za Gorico je bil v 37. minuti uspešen hrvaški napadalec Andrija Filipović. To je bila uvodna pripravljalna tekma vrtnic v tem letu.

Ne spreglejte