mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 02.03.2018 08:55:26

Visok poraz Miamija v Los Angelesu

Košarkarji Miamija so ponoči v ligi NBA doživeli visok poraz z Los Angeles Lakers 113:131. Za moštvo s Floride je vnovič dobro zaigral slovenski košarkar Goran Dragić, ki je tekmecem nasul 19 točk, v statistiko pa vpisal tudi štiri skoke, sedem podaj in ukradeno žogo.

Pri Miamiju je bil s 25 točkami vnovič najbolj učinkovit Dwayne Wade. Za ekipo iz Kalifornije je Isaiah Thomas dosegel 29 košev, Julius Randle jih je dodal 25.

Odločilna je bila že druga četrtina, ko so gostje prvič povedli za več kot 10 točk. To prednost so Lakers nato držali do zadnjega dela, ko so ušli celo na + 20 in zanesljivo zmagali.

"Želim, da ta ekipa razmišlja o zmagah. Imamo talent. Imamo igralce, ki želijo zmagovati in edina stvar o kateri moramo razmišljati je, kako narediti korak naprej in se uvrstiti v končnico," je po tekmi dejal Thomas, njegov trener Luke Walton pa je dodal: "Žogo si delimo. Pritiskamo na tekmece in igramo z ritmom, ki si ga želimo. Zato pridemo do enostavne hitre podaje namesto zadrževanja žoge in iskanja hitrega meta ali spektakularne podaje."

Manj razpoloženi so bili v taboru vročice. "Nagnali so nas iz dvorane. Nobeni ekipi ne smemo dovoliti, da nam da 130 točk," je bil kratek in jasen Dragić, trener Miamija Erik Spoelstra pa je menil: "Smo veliko, veliko boljši kot smo tokrat pokazali na igrišču."



Kljub porazu Miami ostaja na osmem mestu v vzhodni konferenci. Tega bo ekipa s Floride skušala potrditi v soboto na domačem dvoboju z Detroitom.

Tako kot Miami je poraz doživel tudi Cleveland. S 97:108 je izgubil proti Philadelphii, ki je proti prvakom vzhodne konference prekinila 11 tekem dolg niz porazov. Philadelphia je od 6. februarja zabeležila osem zmag in le dva poraza. Pri Cavaliers je bil edini zares razpoloženi igralec LeBron James s 30 točkami, devetimi skoki in osmimi podajami.

Sacramento je po podaljšku ugnal Brooklyn s 116:111, junak tekme je bil Bogdan Bogdanović s košem minuto in šest sekund pred koncem podaljška, zatem pa je zadel še dva prosta meta in svojo ekipo oddaljil. Bogdanović je tekmo sicer končal pri 23 točkah.

Portland je dobil obračun z Minnesoto s 108:99. Pri zmagovalcih se je s 35 točkami izkazal Damian Lillard, pri poražencih je točko manj dosegel Karl Anthony Towns, ki pa je ob tem še 17-krat uspešno skočil. Portland je slavil petič zapored.

Izidi
Miami Heat - Los Angeles Lakers                  113:131
(Goran Dragić 19 točk, 4 skoke, 7 podaj in ukradena žoga za Miami)
Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76ers          97:108
Sacramento Kings - Brooklyn Nets                 116:111
Portland Trail Blazers - Minnesota Timberwolves  108:99
Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike