Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
25. 3. 2017,
18.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Robert Berić slovenska nogometna reprezentanca kvalifikacije za SP 2018

Sobota, 25. 3. 2017, 18.00

6 let, 6 mesecev

Robert Berić

Na kavču je trpel, na igrišču se bo bojeval do zadnjega

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Robert Berić bi lahko bil v Glasgowu, kjer slovenske nogometaše v nedeljo ob 20.45 čaka obračun s Škoti v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018, pomemben člen Slovenije, čeprav bo na priložnost najverjetneje čakal na klopi.

V teh kvalifikacijah je napadalec, ki se odlično znajde v boju z robustnimi nasprotniki, kar Škoti vsekakor bodo, igral le na prvi tekmi. Pri remiju z 2:2 v Litvi septembra lani je bil na igrišču v prvem polčasu, ko so Slovenci zaostajali z 0:2. Potem so Krčanu ponagajale poškodbe, na zadnjih dveh akcijah ga zato ni bilo.

Selektor Srečko Katanec je z njim računal zelo resno, zato je zdaj, ko je spet zdrav, prav gotovo vesel. "Kar nekaj časa sem bil poškodovan, a zdaj sem k sreči spet zdrav. Dolgo se je vleklo, a zdaj sem nazaj. Odigral sem že sedem tekem, prav gotovo sem nared," je povedal napadalec francoskega prvoligaša Saint Etienna, ki je po vrnitvi na zelenice dosegel en gol. "Ni mi bilo lahko, ko me na zadnjih tekmah Slovenije ni bilo zraven in sem dogajanje spremljal s kavča. Nogometašu je v takšnih trenutkih vedno najtežje. Vsi bi radi pomagali, kolikor je mogoče," je povedal Robert Berić, ki je za Slovenijo do zdaj odigral 13 tekem in zabil en gol.

Načina igre Škotov je vajen iz Francije

Do zdaj je za Slovenijo zabil en gol. | Foto: Vid Ponikvar Do zdaj je za Slovenijo zabil en gol. Foto: Vid Ponikvar Novega bi se prav gotovo zelo razveselil, na Škotskem bi njegov zadetek prišel še kako prav. "V Glasgow smo prišli po zmago. Vsak si vedno želi zmagati, a seveda pot do treh točk ne bo lahka. Vemo, kako je v nogometu. Lahko se obrne v vse smeri. Moramo se dobro postaviti na igrišču in pokazati vse, kar znamo. Tekma je zelo pomembna za nas kot tudi za njih, zato se obeta pravcati boj," je prepričan nekdanji nogometaš dunajskega Rapida, graškega Sturma, Maribora, Interblocka in Krškega.

"Škoti so zelo trdna ekipa, so zelo robustni. Njihovi nogometaši po večini igrajo v Angliji. Dobro vemo, kakšen nogomet se igra tam, zato nam ne bo lahko, a smo optimisti. Prišli smo po tri točke. V Franciji je igra podobna, zato se Škotov ne bojim. Pripravljen sem nanje in naredil bom vse, da Sloveniji pomagam do uspeha, če bom dobil priložnost za igro," obljublja Berić.

S Kevinom Kamplom se dobro razumeta. Njegov povratek je toplo pozdravil. | Foto: Žiga Zupan/ Sportida S Kevinom Kamplom se dobro razumeta. Njegov povratek je toplo pozdravil. Foto: Žiga Zupan/ Sportida

Obeta se tekma, ki ne bo lepa za oko

"V vsakem primeru pa je najpomembnejši rezultat. Tekma verjetno ne bo lepa za oko, a to niti ni pomembno. Pomembno je le, da osvojimo tisto, po kar smo prišli. Treba bo biti pazljiv, odloči lahko vsaka žoga. Zelo pomembni bodo dvoboji in tako imenovane druge žoge," je še opozoril 25-letni napadalec.

Nekaj besed je namenil še drugemu povratniku v slovensko reprezentanco. Kevinu Kamplu, ki je zadnji dve akciji izpustil iz povsem drugačnih razlogov kot on. Zaradi nesporazumov s selektorjem. "Sprejeli smo ga normalno, saj je bil in je vedno dobrodošel. O njegovi kakovosti nima smisla razglabljati. Vsi vemo, za kako dobrega nogometaša gre. Zunaj igrišč pa je tudi super fant. Poznam ga že dolgo časa. O njem le najboljše. Prepričan sem, da nam bo v veliko pomoč," je zvezdnika Bayerja Leverkusna za konec pohvalil Berić.


Vse o tekmi s Škotsko:

Ne spreglejte