Nova bi tudi zastonj pomagal Kölnu

Milivoje Novaković se je pripravljen vrniti na zelenice, da bi v boju za obstanek pomagal »svojemu« Kölnu.

Objavljeno
17. oktober 2017 12.12
regent nogomet
N. Gr.
N. Gr.

Köln - V mestu, kjer ima nogometna ekipa eno največjih podpor v celi Nemčiji, spet ne gre vse po načrtih. Po lanski uvrstitvi v evropsko ligo so si navijači obetali boljše čase za kozličke, a je bil uvod v novo sezono bundeslige spet porazen in Kölnu grozi boj za obstanek do konca prvenstva.

»Pri tem bi klubu, kjer je pustil največji pečat v karieri, rad pomagal tudi Milivoje Novaković. Vrnil bi se zastonj. Verjamem, da imam v nogah še deset golov. Dajte mi tri tedne, pa bom spet v tekmovalni formi. Pripravljen sem,« je Novagol povedal za časnik Express. Novaković se je sicer upokojil po minuli sezoni, ko v Mariboru z njim niso podaljšali pogodbe. 

Novakovića imajo v Kölnu zelo v čislih, nenazadnje je z 81 zadetki drugi najboljši tuji strelec kluba v zgodovini, gole je za kozličke zabijal kar šest sezon. V klubu še niso uskladili strategije, kako se bodo spopadli z najnovejšo krizo, so pa že aktivirali tudi 39-letnega Claudia Pizzara, ki je bil prav tako kot Novaković že v tekmovalnem pokoju, zato tudi predlog Nove morda ne bo naletel na gluha ušesa.